Как да почистим лесно и хигиенично дома си?

Гласувайте (1-5)

Ако днес е денят ви за почистване, или ако чистенето е на дневен ред през следващите дни, не се колебайте и продължете да четете! В тази статия ще ви разкрия няколко трика как да почистите по-добре!

Как се почиства обикновено?

  • С прахосмукачка?
  • С метла и лопатка?
  • С моп или парцал?

Да, това са класическите способи за чистене, но сигурни ли сте, че това е най-добрият, и, разбира се, най-лесният начин?

За лесното – с метла е много лесно, лично аз предпочитам да премета първо с метла, без значение от настилката или повърхността. Но в последно време, след като си взех прахосмукачка без кабел (от тези, работещи с батерия), да си призная, вече ме мързи и още повече ми се струва неудобно да обикалям с метлата и лопатката из къщи. Защото нерядко обръщам събраното в лопатката… Понякога течението от отворен прозорец вдига прах от лопатката и това много ме дразни, а предполагам дразни всички, нали?

Ако има петна по паркета или плочките, много често се използват препарати заедно с моп или парцал за под. Това според мен е практика от далечното минало и най-малкото не е полезно за никой!

Мисля, че с това обхванахме конвенционалното почистване на всеки дом – така, както повечето хора чистят.

А как се почиства най-добре?

Чували ли сте за ПАРОЧИСТАЧИТЕ?

Това са уреди, които много приличат на права прахосмукачка, но всъщност произвеждат пара, която излиза от тях и директно се насочва към пода. И още –  те винаги са оборудвани с кърпа за обиране на замърсяванията.

Какво прави парата?

На първо място унищожава 99% от всички микроби, по начин, който е безвреден за хората. При това без нужда от препарати, които са вредни, а и струват пари. Другият положителен ефект е задържането на прах. След третиране с парочистач прахът много по-лесно се почиства от всички повърхности.

Също така чисти много добре фуги и всякакви засъхнали мръсотии.

След почистване с парочистач остава съвсем малко за довършване. То може да се направи дори и с най-обикновена прахосмукачка. По този начин намалявате разходите за препарати и консумативи за прахосмукачката си.

Ако нямате прахосмукачка, можете да ползвате и метлата. Отново ще усетите разликата – метлата вече се плъзга много по-леко по почистената повърхност.

Ако пък имате нужда от нова прахосмукачка или парочистач, можете да ги намерите в MAGPROM. Побързайте – в момента са в разпродажба 😉

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

five × two =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.