Как да прекрачваме входната врата според суеверията?

Гласувайте (1-5)

Входната врата е лицето на дома ни – това го знае всеки и за това е важно да съобрази входната си врата не само от гледна точка на сигурността на дома ни, но и от гледна точка да бъде приветлива и стилна от вън.

Има много суеверия свързани с входната врата на дома ни и сега ще разгледамме какво точно символизират. На първо място всеки е чувал, че трябва да прекрачва прага на входната врата на излизане от вкъщи с десния крак, за да му върви. Много хора се връщат назад, ако са сбъркали крака, за да прекрачат прага отново с десния крак. Но също сте чували, че не е добре да се връщаш, ако си забравил нещо, защото това носи нещастие. Ако все пак сте забравили нещо важно, което ще ви трябва за срещата, на която отивате, върнете се, вземете го и н аизлизане внимавайте да тръгнете с десния крак като в същото време хвърлите през дясното рамо жипка сол и то с дясната врата.

Също така някои хора вярват, че као са леваци за тях важат образтните правила, но не е съвсем така. Това суеверие е носи начало от времето на Инквизицията, когато всичко извън нормите се е считало за вещерско. Леваците също били извън нормата и били гонени като магьосници и вещери. А дясната страна се счита за мъжката страна на човек, там от където извира силата и решителността, а лявата страна се счита за женската, която уравновесява, но не е толкова силна, за това е важно да използвате дясната ръка и да прекрачвате прага на всички входни врати, независимо дали излизате или влизате, с десния крак. Случва се понякога да се объркате или да не внивате достатъчни или просто така да се случи, че да прекрачите нечий праг с левия крак. Ако нямате сол в себе си и няма от къде да вземете не се паникьосвайте просто намерете повод или незабелязано да се завъртите поне веднък, като най-добре е три пъти, около себе си по посока обратна на часовниковата стрелка – това символизира връщане на времето и действието назад.

Когато излизате от дома си, но ви предстои да се отидете на важна среща с други хора, независимо дали по бизнес или лични дела, добре е да внимавате не само как прекрачвате всички врати, през които минавате, но ако искате срещата да свърши с положителен резултат и за двете страни е добре, а ви очакват тежки преговори е добре да сложите малко захат в джоба си. Най-добре използвайте джоб на дреха, която няма да свалите от себе си с влизането. Прекрачвайки прага на чужд дом или офис със захар в джоба вие известявате на добрите сили, че идвате с нещо сладко и съответно с добро на чуждата територия. Така приказките ви, тоест разговора ви ще бъде „сладък“ и ще бъдат избегнати „солените“ думи. Не случайно е прието, когато отивате на гости да носите бонбони или нещо сладко и за това се казва, че не е хубаво да се ходи на гости с празни ръце. Отивайки с празни ръце символизира, че не ви интересува как ще завърши срещата или гостито, за това дори и нещо дребно да носите, гледайте да е сладко!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 × 3 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.