Как да премахнем болките в гърба чрез избора на офис стол

Гласувайте (1-5)

Много от съвременните и млади хора прекарват значителна част от времето си в седнало положение. Понякога нещата няма как да бъдат променени, ако сте избрали да практикувате конкретна професия и всичко това ви доставя удоволствие. Е, ако изключим дискомфорта, на който се натъквате в края на дълъг и изморителен работен ден.

Разбира се за всяко нещо си има решение. Вярваме, че и с този проблем можете да се справите изключително лесно и бързо. Важно е да спрете на едно място, да видите пропуските и да осъзнаете, че е настъпил моментът, в който да промените част от интериора на работното си място. И по-конкретно, самия офис стол.

В тази статия ще се фокусираме върху това до какви проблеми може да доведе употребата на некачествена и неподходяща мебел. Досещате се – ще разгледаме въпроса, свързан с избора на перфектния офис стол. Искрено вярваме, че съветите ни ще ви бъдат от полза и благодарение на написаното по-долу ще можете сами за себе си да прецените кое е правилно и кое не е.

Как да изберем стол, от който да не ни боли гърбът

Обикновено това е един от основните въпроси, които си задават потребителите, когато са в процес на откриване на подходящата мебел. Няма никакво значение дали сте решили да пазарувате от онлайн магазин или от физически обект. Най-значимото е да бъдете максимално запознати със спецификите и характеристиките на перфектния офис стол, така че да сте наясно от какво точно се нуждаете.

Сега е моментът да напомним, че добре информираният потребител прави възможно най-правилната инвестиция и обикновено след време не съжалява за сумата, която е похарчил.

На кое следва да обърнете особено внимание? На стойката!

Неправилната стойка на тялото обикновено не се получава за ден или за два. Тук става въпрос за използването на стол в продължение на години, а моделът му със сигурност не е бил точно този, от който сте се нуждаели. Дали от небрежност или поради липса на информация, вие сте неглижирали този проблем и сте карали по инерция. Разбира се, няма как да ви гарантираме, че със смяната на мебелите веднага ще се почувствате много по-добре. За да се справите с лошите навици, от вас се изисква време и постоянство, както е при отказването на цигарите, например.

Дори и да сте инвестирали в покупка на най-качествения и иновативен модел, помнете, че физиологична нужда е на всеки 40 – 50 минути да ставате от стола и да правите кратка разходка. По този начин подобрявате кръвообращението и 5-минутната пауза ще повлияе също толкова положително и върху мисловния ви процес.

Като финал искаме да обобщим, че един подходящо избран офис стол е в състояние да ви подскаже как правилно да се отнасяте към тялото си. Така в нито един момент няма да изпитвате усещане за болка, умора и  дискомфорт.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 × two =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.