Как да премахнете еднопосочните винтове?

Гласувайте (1-5)

Еднопосочните винтове се различават, защото те могат да се завъртат само в една посока. Те са известни още и като защитни винтове, тъй като трудно се премахват и се използват главно против вандализъм. Те се завиват с отверка, но не могат да се отвият с нея, тъй като техните наклонени слотове ще накарат отверката да се изплъзне. Има няколко различни варианта как да премахнете еднопосочен винт, които варират от опростени и леки до яростно пробиване.

Неща, които са ви необходими:

  1. Клещи
  2. Пила
  3. Екстрактор за еднопосочен винт
  4. Мощна дрелка
  5. Екстрактор за винт
  6. Чук
  7. Ножовка

Най- лесния подход

Поставете клещите върху главата на еднопосочния винт и завъртете винта обратно на часовниковата стрелка, докато падне.

Ако не можете да захванете достатъчно мощно с клещите, то използвайте пилата, за да изравните срещуположните краища на главата. Това би помогнало. Завъртете клещите в обратната посока на стрелките на часовника и отстранете винта.

Първа алтернатива

Купете си екстрактор за еднопосочен винт или иначе казано това е инструмент, създаден да се постави върху главата на винта. Той функционира на принципа на отверката, но има две захващачки, вместо обичайната широка глава. Тези разширения осигуряват добро сцепление.

Поставете екстрактора върху главата на винта. Въртете посока обратна на часовниковата стрелка докато излезе. Екстрактора размества винта от замръзналата си позиция.

Втори избор

Издълбайте дупка в главата на винта с дрелка. Започнете от по- малко и вървете напред. Използвайте клещите като обикновен екстрактор, като ги поставите върху главата на винта. Нанесете удар върху главата с чук. За да освободите болта, завъртете в посока противоположна на часовниковата стрелка. Ако не излиза първоначално, ударете по- силно. Ако имате затруднения и след това, то уголемете дупката и опитайте отново.

В краен случай

Изрежете главата на еднопосочния винт с нож или я премахнете с бормашина. Премахнете остатъците с клещи и развийте обратно на часовниковата стрелка.

В случай, че след това имате нужда от качествени винтове, можете да изберете подходящите за вашия проект от http://itt.bg/bg/продукти/крепежни-елементи/винтове

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

three × 5 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.