Как да рекламирате продукт в Интернет

Гласувайте (1-5)

Този тип продуктова популяризация има много общо с публикуването на реклами във вестник. Няма да можете да предскажете кой и кога ще ги види.

Използват се три основни типа реклама:
Контекстната реклама е сътрудничество с търсачките Yandex и Google. Това струва много и рекламата автоматично ще се показва на всякакви ресурси на участниците в програмата и в различни услуги на системата за търсене (имейл акаунт). Например: правите ръчно изработени бижута. Ако наскоро потребителят е оставил заявка „ръчно изработени стоки“ в търсачката, ще му бъдат показвани реклами на вашия сайт.
Банерната реклама е по-скоро ръчно поставяне на графични изображения в свързани сайтове. Подобна промоция е доста скъпа, особено ако се интересувате от популярни ресурси с голям брой истински читатели. Изборът на сайтове за реклама в Интернет трябва да се основава на наличието на максимален брой потенциални клиенти и географско местоположение. Например, предлагате козметологични услуги във вашия град, което означава, че плащането на банери в сайтове за жени и градски портали ще бъде най-изгодно. Банерната реклама изисква и разходи за уеб дизайнер.
За да рекламирате онлайн магазин, можете също да използвате т.н. тийзър реклама, която е малко графично изображение, показвано на базата на контекстуални реклами.
Ако продуктите са високо специализирани, харченето на средства за масова реклама не е ефективно. В този случай се използват тематични блогове, форуми и сайтове за обяви, където се публикуват подробни прегледи на продукти със снимки.

Правила за съдържание на рекламен елемент.

От голямо значение е съдържанието на рекламата. За да бъде рекламата Ви приета от купувача и да го подтикне към покупка, трябва да бъдат изпълнени няколко условия:
Съвместимост и достъпност на информацията. От пръв поглед клиентът трябва да разбере какво точно се рекламира и какво е предимството на продукта (за отзиви и статии тази функция се изпълнява от заглавието и уводния параграф). Пример за това как правилно да рекламирате продукт в Instagram: ако произавждате торти , правете снимки не само на готови продукти, но и на себе си по време на работа, на професионалното си оборудване, на влаганите пресни продукти.
Оригиналност и честност. Рекламата трябва да се откроява от тълпата и в същото време да бъде възможно най-истинска, за да не предизвиква подозрения сред клиента. Неподходящата реклама може да предизвика интерес, но след откриване на фалшификацията вашата репутация ще бъде загубена завинаги. Откажете се от силните думи „супертехнологичен“, „незаменим“ и други подобни. По-добре е да използвате по-практичните термини „универсален“, „ефективен“. Ако основното предимство е цената – напишете няколко категории и едва тогава предлагайте на клиента да изтегли ценовата листа или да получи останалите цени в лични съобщения.
Паметливост и позитивност. Много е важно продуктът Ви да бъде буквално „забит“ в главата на купувача. Той може да бъде кратък римуван лозунг или оригинално изображение. Продавайки стоки, вие предлагате на клиента определен начин на живот. Следователно рекламата не трябва да носи негативна информация.
Избирайки методи за правилна реклама на даден продукт или услуга, можете да постигнете максимален ефект, като използвате няколко направления наведнъж. Това ще ви позволи да тествате и оценявате ефективността на различните стратегии и да изберете най-доброто за вашия тип продукт.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

sixteen + 13 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.