Как да чийтваме по време на диетата, без да й навредим?

Гласувайте (1-5)

В модерните и съвременни диети, често, се говори за така наречения чийт ден или поне чийт ястие. Това е онзи ден, в който можем да си позволим да излезнем от рамките на строгия си хранителен режим и да задоволим апетита си с любимо, най­често вредно, мазно или висококалорично похапване: било то на пържени картофки, нещо сладичко и т.н. Същевременно, този чийт ден е силно опровергаван като ефективен то много диетолози. Те твърдят, че той ви изкарва от строя точно в момента, когато започвате да свиквате със самия строй. С една дума, усилията ви отиват по дяволите. Все пак, не е изключено, от време на време да чийтвате по време на диетата, без дори да й навредите, тоест без да се задръстите с празни калории или поне да напълнеете или да се върнете в старата си форма.

Ето как да чийтвате по време на диета, скъпи дами:

1. Стопирайте вредното влияние на погълнатата храна с кафе. Най-­добре е да го правите с еспресо, където има по­малко токсини, които да ви объркат метаболизма. Кафето естествено стимулира храносмилането, така че каквото сте изяли, а не е трябвало, поне наполовина ще бъде преработено. Хубаво е да изпиете кафето директно след като сте хапнали забраненото ястие.

2. За любителите на сладкото

Първо, забравете за глупавото правило: без никакъв шоколад! Всъщност, с черен шоколад дори можете да си помогнете и да напреднете с резултатите по време на диетата. Причината е, че черният тъмен шоколад също стимулира метаболните процеси в тялото, а освен това е и мощен антиоксидант. Като премахва свободните радикали от тялото, то е вече по­силно и по­жизнено да се пребори с излишните мазнини. И второ – ако гладът ви към сладко в началото на диетата е неконтролеруем, просто закусвайте със сладко. До вечерта ще изхабите калориите, а и засищащите торти ще ви държат сити до следобяд.

3. Око за око, зъб за зъб и пържени крилца със сос барбекю за коремни преси

Разбрахте мисълта ни: ако сте чийтнали, после ще трябва да си платите: във фитнеса. Така например, ако редовната ви тренировка е 1 час, след порцията пържени картофки, ще трябва да я увеличите минимум на час и половина. Никой не ви обещава, че ще изхабите всичките калории на пържените картофки и ще елиминирате всички вредни последици от този фаст фуд, но ще направите значителен опит, който ще ви докара поне до златната среда.

4. Угаждайте си здравословно

Истина е, че винаги можете да си угодите и по здравословен начин. Домашно приготвените десерти са в пъти по­добрият вариант от пакетираните. Същото важи и за пържените храни, особено ако ги приготвяте с полезна мазнина: зехтин или кокосово масло. Така например, крилцата ви на фурна ще са десет пъти по­здравословни и пет пъти по­нискокалорични от тези, които бихте могли да вземете от някоя верига за бързо хранене. Но не забравяйте, че въпреки че е домашно, това угаждане си остава единичен случай и не трябва да го повтаряте често.

Разгледайте нашите удобни дамски кецове и модерни дамски еспадрили.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twelve − 4 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.