Как да закърпим бюджета преди празниците?

Гласувайте (1-5)

Днес съществуват много удобни решения за спешно набавяне на средства, необходими в дните преди празниците, когато покупките стават значително по-големи, а и всеки иска да сложи на трапезата нещо по-специално и да отпразнува подобаващо Коледа и Нова година.

В тази връзка, най-лесният начин да получите кредит е да разгледате онлайн платформите на банките и другите финансови институции. Там ще откриете подходящите раздели и информация как може най-бързо да получите желания кредит. Вече не е необходимо да чакате дълго. Много институции предлагат така наречените бързи кредити, отпускани в рамките на няколко часа от одобрението.

Това означава, че ако решите да кандидатствате и получите одобрение, можете да използвате средствата веднага. Не е необходимо да чакате с дни, както това обикновено се случва при конвенционалните кредити.

Бързите кредити са наистина голямо удобство, защото в повечето случаи хората, които кандидатстват за заем, имат належащи финансови проблеми и тази уникална бързина на усвояването на кредита е добре дошла за тях.

Когато става дума за по-малки суми, каквито се считат сумите под 1000 лв, тогава и връщането на кредита е много леко и почти неусетно. Имате възможност да разсрочите заема за период, който желаете. Но колкото по-дълго е изплащането му, толкова и по-голяма е лихвата. Разбира се, тук вече всеки сам преценява как да действа. Въпреки известното оскъпяване, много хора предпочитат по-малките вноски поради факта, че тогава могат да ги изплащат лесно и неусетно, без това да се отрази негативно върху семейния бюджет.

При избора на най-подходящия погасителен план се вземат предвид и други фактори. Накратко – всичко следва да се обмисли добре, без да бързате, за да вземете най-правилното решение.

Бързите кредити са много гъвкав финансов продукт, който определено си струва да използваме, за да подпомогнем бюджета си по празниците и да ги прекараме възможно най-добре.

Препоръчително е да планирате бюджета си предварително и в идеалния случай редовно, а не непосредствено преди празниците. Но дори и да сте го пропуснали, след новогодишните празници трябва да направите бърза проверка на наличните средства. Тя ще ви помогне да прецените количеството останали пари и как да ги изразходите до следващата заплата.

Как да спестите пари за покупки: до магазина със списък и на пълен стомах

Запишете колко трябва да похарчите за битови сметки, бензин за вашата кола или билети за обществен транспорт и седмични пътувания за пазаруване. Съберете всички задължителни разходи и извадете тази сума от останалите пари – ще трябва да разпределите остатъка равномерно за дните преди заплата.

Подробните записи на приходите и разходите ще ви помогнат да поддържате семейния бюджет. Няма значение къде ще бъде вашето „счетоводство“ – в обикновена тетрадка или в специална тематична тетрадка, в електронна таблица или в приложение за смартфон. Записите ще ви дадат визуална представа за това колко пари харчите и дали имате несериозни покупки. Нищо не би ви мотивирало да се откажете от ненужните неща като осъзнаването колко харчите и за какво още ще ви трябват пари в следващите дни.

Добър съвет за в бъдеще: спестете малко пари преди празниците или други големи разходи. Струва си да се помни, че винаги може да има непредвидена ситуация, която да ви принуди да похарчите последните си спестявания. Ако имате „резерв“, това няма да се случи и винаги можете да намерите допълнителни средства.

Източник: Vsichki-krediti.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 − ten =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.