Как може да се разпознае настъпването на инфаркт при младите мъже?

Гласувайте (1-5)

Преди години беше нечувано млад мъж между 18 и 40 години да получи инфаркт, но днес този здравен проблем все повече започва да се проявява. В случай на наследствена анамнеза за сърдечни заболявания, всеки човек трябва да знае признаците и симптомите им за да може да реагира своевременно и да запази живота си. Отидете в болница веднага щом получите и най-леки съмнения, че приближава сърдечен удар.

Какво трябва да се знае за инфаркт

  1. Определете дали в семейството ви има някой със сърдечни проблеми. Ако вашият баща или майка са имали проблеми със сърцето и особено под 55 – годишна възраст, това задължително трябва да се каже на личният ви лекар.
  2. Вижте дали сте изложени на риск от сърдечен удар. Ако сте пушач, с наднормено тегло, ядете много транс наситени мазнини и нямате много движение то вие сте във високо рисковите групи.
  3. Ходете редовно на прегледи. Вашият лекар трябва да ви прави тестове за нивата на холестерола и на мазнините в тялото за да определи дали и вие сте заплашени от получаване на инфаркт.
  4. Запознайте се с предупредителните знаци. Не пренебрегвайте симптомите на инфаркт, дори ако си мислите че сте твърде млади за да се притеснявате от такъв тип проблеми. Ако почувствате натиск в гърдите, който продължава повече от няколко минути и започнете да усещате болка, която се разпространява към врата и долната челюст, а лявата ви ръка започне да изтръпва до лакътя, веднага се обадете на бърза помощ. Други признаци могат да бъдат гаденето или повръщането, студена и бледа кожа и повишена сърдечна честота.
  5. Отидете веднага до болницата при изпитване на подобни признаци. Много от младите мъже изпитват известни колебания именно защото си мислят, че това не може да бъде инфаркт. Не бъдете небрежни към здравето и живота си, в днешният напрегнат свят сърдечния удар почти не се съобразява с възрастта. Така че направете всичко възможно да потърсите възможно по-бързо медицинска помощ.

14 thoughts on “Как може да се разпознае настъпването на инфаркт при младите мъже?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 + 6 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.