Как се избира първото детско колело?

5/5 - (1 vote)

Наближава любимата пролет, която е така трепетно очаквана както от родители, така и от мъници. След цяла зима затворени вкъщи и отдадени на образователни игри идва времето за щури игри навън. По-голямата част от децата буквално нямат търпение да грабнат своето колело, тротинетка или ролери и да ги подкарат в парковите алеи. Макар и малко на тръни, за нас родителите също е истинска радост да гледаме, как детето е зачервило бузки от извънредната физическа активност. Същевременно благодарение на спорта децата се социализират по-лесно и създават приятелства. Ако все още не сте закупили детски велосипед, съм приготвил няколко практични съвета, които със сигурност ще ви помогнат при избора.

Първо, ако детето не може да пази баланс, най-добре е да изберете модел с прикрепени помощни колела, нещо до 16 цола. По-големите модели вече стават по-тежки и освен това имат допълнително скорости, които малко или много усложняват нещата за детето. След като периода с помощните колела отмине, не е нужно човек да е специалист, за да знае, че е необходимо детето да може да стъпи при нужда на земята, особено през първите дни, когато все още се учи да пази равновесие. Следователно височината на велосипеда е от съществено значение, макар че седалката може да се регулира, правилната стойка на малчугана ще му помогне да управлява по-лесно.

Има златно правило за теглото на велосипеда, тъй като и то е от значение – сами се досещате, че едно мъниче трудно може да се справи с голям байк. Самото правило е следното – теглото не бива да надвишава 30% от килограмите на детето. Обикновено за изработката на детски велосипеди се използва алуминий, който е по-лек материал, но все пак трябва да се съобразите с този фактор.

Преди самото закупуване, без значение дали купувате на място или поръчвате онлайн с право на преглед и тест, трябва да внимавате за фабрични дефекти или пропуски. Някои от нещата, които ви препоръчвам да проверите, са дали кормилото има защитен слой, който да предпази детето, ако спре рязко или поради друга причина си удари гърдите в кормилото. Добре функциониращите спирачки също са съществен елемент. Съвсем реална е възможността, поради някаква техническа неизправност колелото да не може да спира. Сами се досещате какви рискове крие това, особено за дете, което тепърва се учи как да кара велосипед. Качествени велосипеди и колела може да откриете тук на МОЛИВ.bg , от където аз поръчах. Последната ми препоръка е да нагласите така седалката, че крачетата на детето да не са прекалено свити, за да му е по-удобно и приятно докато препуска през велоалеите в парка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

1 × 5 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.