Каква е връзката между доброто здраве и храната?

Гласувайте (1-5)

Качествената храна е необходимо изискване за доброто здраве. Когато мислите за ежедневната си диета, задайте си следните въпроси: Приемам ли достатъчно голямо разнообразие от храна? Осъзнавам ли, че храната е от изключително важно значение за здравето ми? Знам ли как да се храня здравословно?

Днес повечето хора страдат от затлъстяване. Тревожно е, че то се наблюдава все по-често и при децата. Вероятно прекарвате пред компютъра часове в търсене на информация как да промените режима си. Всички публикации в интернет напомнят, че ако се храните с нездравословна храна, това не е добре за тялото ви. Преработената храна е пълна с мастни киселини и консерванти. Няколко часа, след като хапнете, организмът обработва храната. Процесът се нарича храносмилане и позволява на тялото да получи всички вещества и енергия.

Храната, която приемаме пряко се отразява на всичките ни органи. Обърнете внимание на кожата си, например. Имате ли обрив или акне? Коремът ви подува ли се? Имате ли целулит? Всичко това са симптоми на нездравословно хранене.
Не е трудно да промените режима си, стига да го искате. Не се лишавайте от всичко, което обичате, но поддържайте баланс. Когато се храните здравословно, душата ви ще се чувства добре, тялото- също. Така и телесното ви тегло ще е в естествените си норми.

Здравословното хранене е постижимо, ако сте наясно с положителните и отрицателни ефекти от  това. Информирайте се за хранителните съставки и не преяждайте.

Въглехидратите осигуряват енергията на тялото. Не бива да се лишавате от тях, но не бива и да прекалявате. Мазнините също са необходими на организма. Той ги използва за регулиране на телесната температура, складиране на енергия, поддържане на здрава кожа и др. Те са по-голям носител на енергия за тялото от въглехидратите.

След като съберете достатъчно информация за здравословното хранене, започнете да планирате хранителния прием. Специалисти съветват да не пропускате закуската. Създайте си нови ежедневни хранителни навици и ще се чувствате по-добре. Ако съчетаете диетата с повишена физическа активност, скоро ще видите добрите резултати от това.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

five × 5 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.