Какво е Сваровски ?

Всички хора в днешно време знаят, че стилните кристали Сваровски са изкуствено създадени. При самата изработка на бижутата се вграждат различни материали и химически елементи в кристалите, за да се получат реални гами от цветове. Машината за шлифоване на кристалите е била изключително модерна за годините, в които е създадена. През далечната 1895 година Даниел Сваровски изработва страхотната машина и я патентова, за да не е възможно да се копира от хора, които се занимават с изработването на бижута. Започват да се правят камъни, перли и най-различни видове кристали. В началото, когато Даниел Сваровки е шлифовал кристалите се е смятало, че машината се използва, за да се правят опити за имитация на диаманти, скъпоценни  и полускъпоценни камъни. За доста кратко време кристалите с марката Сваровски стават абсолютен хит по цял свят. Само след няколко години се основава и фабрика за кристали Сваровски. Напълно достатъчен е един поглед, за да разберете, че кристалът не е обикновено стъкло. Блясъкът му и начинът, по който е шлифован могат да се сравнят с тези на диамантите. Много трудно е да се различи един диамант от кристал Сваровски. Заради голямата си красота, изящност и не на последно място достъпната си цена, кристалите Сваровски бързо завладяват мъже и жени по цял свят.

С кристали Сваровски се изработват най-различни бижута: гривни, колиета, пръстени, обеци и други. Създадените бижута не предизвикват алегрични реакции и са с позлата 14 карата бяло  и жълто злато. Сребърни бижута с кристали Сваровски се създават доста рядко. Много по-често се правят златни бижута. В днешно време златни пръстени с кристали Сваровски са истински хит сред булките. Жените, на които им предстои брак все по-често залагат на изящни бижута с марката Сваровски, защото са стилни и се забелязват от пръв поглед. Със Сваровски елементи не се правят единствено бижута. Марката създава много други неща.

Бижута Сваровски се продават в специална кутия, а на нея е написано логото на фирмата. От голямо значение е закупеното бижу да се съхранява на правилно място, а именно в кутията, с която е взето от магазина. Така бижуто има много по-малка вероятност да се повреди или надраска. Голяма грешка е да се смесват различни бижута, съхранявани на едно място. По този начин те се драскат и бързо се повреждат. Кристалите се чистят много лесно. Необходима е кърпичка за почистване на очила и кристалът мигновено заблестява.

Бъдете сигурни, че купувате оригиналните продукти на марката Сваровски. Ако решите да пазарувате онлайн или от фирмен магазин задължително трябва да получите данни и телефон за връзка. Сертификат се издава за всяко едно бижу поотделно. Магазините имат готовност за връщане на закупената стока в срок от 7 работни дни. Попитайте кой е вносител на бижутата Сваровски. Ако не ви се даде такава информация, най-вероятно става въпрос за измама.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Не съм робот! *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.