Какво е Web Hosting

Сървър
Гласувайте (1-5)

Уеб хостингът е услуга, която позволява на организации и лица да публикуват уебсайт или уеб страница в Интернет. Уеб хостът или доставчикът на уеб хостинг услуги е бизнес, който предоставя технологиите и услугите, необходими за уебсайта или уеб страницата, за да бъдат гледани в Интернет.

Уебсайтовете се хостват или съхраняват на специални компютри, наречени сървъри. Когато потребителите на Интернет искат да видят вашия уебсайт, всичко, което трябва да направят, е да напишат адреса или домейна на вашия уебсайт в браузъра си. След това техният компютър ще се свърже с вашия сървър и вашите уеб страници ще им бъдат доставени чрез браузъра.

Повечето хостинг компании изискват да притежавате домейн (име на сайта), за да хоствате с тях. Ако нямате домейн, хостинг компаниите ще ви помогнат да закупите такъв.

С име на домейн (например www.yourwebsite.com) и функции на имейл акаунт, предоставени от вашата хостинг компания, можете да създавате собствени имейл акаунти към вашия домейн (напр. Yourname@yourwebsite.com). Това е много по-професионално от ползването на безплатни уеб-базирани пощи и със сигурност ще повиши реномето на фирмата ви.

Използването на FTP ви позволява да качвате файлове от вашия локален компютър на вашия уеб сървър. Ако изградите уебсайта си, използвайки вашите собствени HTML файлове, можете да прехвърлите файловете от вашия компютър на уеб сървъра чрез FTP, което позволява достъп до уебсайта ви през интернет.

WordPress е широко разпространен онлайн инструмент за създаване на уебсайт. Това е мощна система за управление на блогове и уебсайтове, която е удобен и лесен начин за създаване и поддръжка на уебсайт. WordPress дава живот на над 25% от уебсайтовете в интернет. Повечето доставчици на хостинг услуги ще ви информират веднага дали плановете им са съвместими с WordPress или не. Простите изисквания за хостинг на вашите уебсайтове на WordPress включват: PHP версия 7 или по-нова; MySQL версия 5.6 или по-нова.

Как моят онлайн бизнес може да се възползва от уеб хостинг услуга?

За да публикува и види уебсайта си онлайн, вашият бизнес уебсайт изисква услуга за уеб хостинг. Освен това доставчикът на уеб хостинг дава на собствениците на бизнес нещо повече от обикновена услуга! Уеб хостинг фирмите разполагат с екип от собствени висококвалифицирани специалисти. Така те могат да бъдат сигурни, че уебсайтовете на техните клиенти са онлайн и работят целогодишно, 24 часа в денонощието. Когато собствениците на сайтове се нуждаят от съдействие или отстраняване на проблеми (например дебют на скриптове, проблеми при изпращане / получаване на електронна поща, подновяване на име на домейн и други), вътрешната поддръжка на уеб хоста са хората, на които може да се разчита за компетентна помощ.

Професионалната уеб хостинг услуга гарантира безпроблемно изживяване за собствениците на бизнес, така че те могат ефективно да съсредоточат времето и усилията си върху бизнеса си.

Може да използвате този промо код за Суперхостинг при регистрация или подновяване на хостинг.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nineteen − 15 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.