Какво представляват бързите кредити?

Гласувайте (1-5)

В зависимост от предназначението си бързите кредити биват няколко вида. Това са кредитите за спешни нужди, кредити за отдих, за образование, заеми срещу залог, ипотечни кредити, кредити с банкова карта и бързи кредити. Ако се погледне заглавието на повечето от тях веднага става ясно кой за какви цели може да послужи, но за какво е създаден и в какви ситуации може да се използва бързия кредит ще се постарая да обясня в днешната статия.

Как може да изглежда бързия кредит?

Бързите кредити най-често биват оформени като кредити за покупна на стоки на изплащане. Тоест ако се намирате в даден /по правило голям/ магазин, която си сътрудничи с кредитна институция, то можете да закупите стоки от него получавайки кредит директно на мястото на покупката. Най-често това са каси обслужвани от служители на кредитната институция, които се намират на територията на самия магазин и срещу лична карта и известна доза търпение можете да си тръгнете от магазина с желания продукт без да сте имали изначално парите, за да си го купите. Често бързите кредити се използват и за запълване на бюджета за планирана отпуска, за не добре пресметнати разходи за ремонт, за лечение, лекарства и т.н. От това следва, че бързия кредит е нецелеви паричен заем, който заемателят може да похарчи както сам реши.

Тук е мястото да се отбележи, че отпусканите бързи кредити не се считат за големи потребителски кредити доколкото размерът им рядко превишава сумата от 1000 лева, като по често е в диапазона 300-600 лева. Друга особеност е че бърз кредит може да бъде получен по два начина – или банкова сметка на заемателя или по банковата сметка на търговеца, от който заемателя желае да закупи дадена стока. Доколкото в България цените на стоките и услугите се определят в левове то и бързи кредити се отпускат в националната ни валута.

Каква е цената на бързия кредит?

Отличителна особеност на отпусканите в България бързи кредити е тяхната стойност. Трябва добре да се осъзнава от потребителите, че бързия кредит е сред най-скъпите форми на кредитиране. Размерът на лихвите може да достигне около 400 процента на година ако теглите кредит в кеш. При експресните заеми за покупка на стоки тази ставка е значително по-ниска. Високата цена е свързана с това, че при отпускането на тези експресни парични заеми се прави изключително повърхностна проверка на клиента. За това и при даване на бързи кредити финансовите институции поемат изключително голям риск и за да го оправдаят те увеличават лихвите по този вид заеми.

Как да кандидатстваме за бърз кредит?

Кандидатстване за експресен паричен заем може да бъде направено директно в търговският обект, от който купувате стока или поръчвате услуга. Обикновено това са ясно обозначени гишета с приветливи момичета, които попълват необходимите документи. Също тока можете да кандидатствате за бързи кредити онлайн на сайтовете на съответните кредитни компании или в техните офиси, ако разполагат с такива във Вашия град. След подаването на искането то се разглежда от кредитните консултанти и те решават каква сума могат да Ви отпуснат. Отпусканите бързи кредити в кеш могат напълно да покриват нуждите Ви, а може и само частично. При стоковите бързи кредити обикновено се покрива пълната сума. Отпускането отнема между 15 минути и един час и напълно оправдава името на тези парични заеми определящи ги като бързи в сравнение с всички останали кредитни алтернативи.

Още интересни статии по темата бързи кредити можете да прочетете на адрес – http://barzikrediti.start.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 × 5 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.