Какво трябва да знаем преди да купим детско легло?

5/5 - (1 vote)

Най-необходимата и дори незаменима мебел, която трябва да има във всяка детска стая, е леглото. Това означава, че детските легла трябва да се избират много внимателно, без да бързате, така че в бъдеще да сте напълно доволни от избора и детето ви да спи добре. Ето защо, когато купувате легло за детска стая, винаги трябва да обръщате внимание на редица различни детайли. Специалисти от Мебели Дискрет подсказват кои са най-важните нюанси, на които трябва да обърнете внимание при избора на детско легло.

Как да изберем легло за детска стая?

Сънят е от съществено значение за правилното развитие на всяко дете. Детските креватчета се използват за почивка и релаксация, а тяхната задача е да осигурят на детето спокоен сън, което има отличен ефект върху възстановяването на силите. Това означава, че когато купувате легло за детска стая, трябва да обърнете внимание не само на естетическите му качества, но и дали леглото ще бъде удобно и издръжливо, защото най-често го купувате за употреба в продължение на няколко години.

Особено внимание трябва да обърнете на размера и материала, от който е направено. Не забравяйте – важно е детето да харесва леглото. Затова си струва да изберете модел, отчитайки и неговото мнение. За съжаление обаче често забравяме, че леглото не само трябва да съответства на останалата част от мебелировката на стаята, да бъде модерно и сравнително красиво, но преди всичко да е напълно удобно. 

На какво трябва да обърнете внимание при избора на детско легло?

Екипът на Мебели Дискрет отлично познава предимствата и недостатъците на много модели детски легла, които се предлагат в търговската мрежа. Затова без притеснение можете да се доверите на техните съвети:

  • Обърнете внимание на материала – за дете е по-добре да изберете екологично чист материал, например естествено дърво, в краен случай – MDF. Вижте и вида на покритието. Реномираните производители използват боя на водна основа или восъчно покритие. Лаковете не са добър избор за мебели в детската стая.
  • Наличие на надеждна основа под матрака, така че да не се деформира или счупи. Децата обикновено са активни, играят и скачат на леглото, ето защо на този въпрос трябва да се обърне специално внимание. Специалистите съветват да изберете ламелна основа (ламели или ортопедична основа) – това ще подпомогне и за циркулацията на въздуха.
  • Добрият матрак е от съществено значение. Децата трябва да спят на безпружинни матраци с голяма твърдост за правилното формиране на скелета и за предотвратяване на заболявания на гръбначния стълб.
  • Размер – не вземайте твърде малки легла, ако не планирате скорошната им смяна. Размер 70×160 см е подходящ за малко дете, но ще бъде неудобен за тийнейджър. Изберете стандартните 90×200 см или дори 100×200 см.
  • Външен вид – попитайте детето си какво харесва. В разумни граници, но все пак си струва да се вземат предвид неговите желания.

В допълнение – леглата с чекмеджета са много удобни, защото можете да поставите играчки или дрехи в тях. Погледнете обкова и сглобката на чекмеджетата; те трябва да са с високо качество, а отварянето и затварянето им да става без прилагане на голямо усилие.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 × 3 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.