Какво трябва да знаете за гипсова мазилка?

Гласувайте (1-5)

Какво трябва да знаете за гипсовата мазилка? Поправянето у дома за всеки от нас е много труден и отнемащ време процес, който често ви прави доста нервни. Ако все пак искате нещата по вашият ремонт да се случат професионално, се доверете на нашият екип от майстори, за нуждите на вашият апартамент или къща.

Трябва да знаете някои от характеристиките на извършването дори на най-лесната и на пръв поглед проста работа. Това особено се отнася до начина, по който трябва да се полага гипсова мазилка по стените.

Основни свойства на гипсовата мазилка

Основните свойства на гипсовата мазилка е да абсорбира течността, паднала по стените, като по този начин поддържа нейната цялост и премахва мокрите петна. Това свойство е полезно, ако съседите отгоре могат да ви наводнят.

Гипсовата мазилка има отлична топлоизолация и абсорбира шум от трети страни, което ще бъде полезно в панелни сгради или такива, разположени в центъра на града.

Също така нанесеният слой изсъхва бързо при нормална стайна температура, като по този начин ви позволява да започнете да декорирате стените за кратко време. В случай на пожар вътре в стаята, стената ще поддържа температурата си за дълго време и ще предотврати разпространението на огъня.

Причината за този ефект е наличието на водни молекули във вътрешността на изсъхналия слой мазилка. Едва след това температурата на стената се повишава. Също така, неговият бял цвят ще позволи използването на всякакви материали за декорация на стени.

Запознахме се с отличителните свойства и сега можем да пристъпим към работа.

За да се получи висококачествено покритие, гипсовата мазилка трябва да се полага на няколко етапа:

• Подготовка за работа

Работната температура на стените и въздуха в помещенията трябва да бъде между 5 и 30 градуса по Целзий. Преди да положите разтвора, трябва да почистите стената от замърсявания, прах, тъкани, тапети и други подобни и ако нещо не може да бъде премахнато, трябва да бъде обработено с антикорозионно средство. Останалата повърхност трябва да бъде грундирана внимателно, за да се подобри адхезията между стената и мазилката.

• Приготвяне на разтвор

Първо трябва да вземете чист съд, да налеете около 500 до 700 мл. вода и да изсипете в нея смета,  разбърквайте непрекъснато, за да се получи хомогенна маса. След това разтворът се оставя да престои няколко минути, а после отново разбъркваме. По този начин получаваме хомогенна смес за нанасяне върху повърхността на стената в рамките на 1 час.

• Нанасяне на разтвора върху стената

Приготвеният от нас разтвор нанасяме на стената отдолу нагоре. Ще бъде добре, ако е възможно да се използва мрежа за укрепване към стените.

Работата с най-високо качество трябва да се извършва с помощта на маяци или така наречените ,,майки“, равни на дебелината на слоя. За да се получи висококачествено еднослойно покритие, по време на нанасянето на сместа е най-добре веднага да се изравни повърхността с помощта на мистрия.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ten + twelve =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.