Климатици на помощ

Гласувайте (1-5)

Когато летните температури скочат до +40 ºC, единствено климатиците ще Ви се притекат на помощ. Именно заради това планувайте покупката на нов климатик още преди да започнете да се потите. Пролетта е най-подходящият месец за закупуване на климатик. Бихте се зачудили защо, но истината е, че, осигурявайки си климатик преди настъпването на големите жеги, можете да бъдете сигурни, че ще преживеете комфортно и прохладно лято. Изборът на климатици, обаче не е толкова елементарно занимание. Имайте предвид, че освен да охлажда през горещите месеци, климатикът трябва да може с минимум изразходване на електрическа енергия да отоплява дадено помещение през зимата.

 

И ето идва моментът, в който се питаме – какви са основните фактори, които трябва да търся при разглеждането на различни марки и модели климатици? Отговорите са многостранни – освен да проверите функционалностите на климатика, все пак трябва да се убедите, че той отговаря на Вашите естетически предпочитания за дизайн и да прецените какво помещение ще отоплявате/охлаждате с него. Все пак основните качества, които трябва да притежава климатикът, който ще бъде инсталиран във Вашия дом или офис са следните:

 

  • трябва да има опция за автоматичен режим на работа;
  • задължително трябва да бъде енергийно ефективен;
  • необходимо е да е възможно с най-ниска степен на шум при работа;
  • проверете и дали има функция, благодарение на която не се задържа влага в помещението.

 

Това са основните характеристики, които всички съвременни климатици би трябвало да имат. Запомнете, че наличието на тези фактори не означава, че климатикът е многофункционален. В днешно време покупката на климатик не е лукс, а напротив – климатичните системи са стоки от първа необходимост.

 

Освен това, обръщайте внимание и на мощностите на всеки различен климатик – те варират спрямо нуждите, за които климатикът ще бъде използван. Не забравяйте да се консултирате при покупка със специалист (там където има климатици, има и специалисти, които са готови да Ви помогнат), защото той ще Ви насочи към климатикът, който най-добре отговаря на Вашите очаквания за комфорт. Добре е да сте запознати предварително с размерите на помещението, което ще отоплявате или охлаждате. Обикновено по-скъпите климатици спестяват повече ток, но все пак имайте предвид, че това не е задължително.

 

Не действайте импулсивно при избора на климатици, оценете всяко едно качество на даден модел и изберете точния за Вас!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Не съм робот! *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.