Климатици – намерете отговори на често задавани въпроси за тях

Гласувайте (1-5)

Всеки е поставен пред затруднен избор при покупката на климатик. Ето защо публикуваме отговори на няколко от най-често срещаните въпроса, свързани с климатици.

Как да избера най-подходящия климатик от климатици с различни мощности?

Най-лесно е на място в магазина да обсъдите въпроса си с консултант или да се обадите директно на оставените телефони за контакти в уеб сайтовете за климатици. В някои страници е дадена и подробна информация относно различните мощности на класовете климатици.

Mога ли да се доверя на климатика изцяло за отоплението вкъщи?

Естествено това зависи от помещението и от правилния избор сред различните варианти климатици. Запомнете, че на климатика му трябва минимум 30-40% мощност, за да може да отоплява помещението при много ниски температури. Най-тежките режими за всички климатици са през вледеняваща зима и по време на мъгла. Хубаво е при ниски температури да подпомогнете функциите на климатика като пуснете в помещението и електрическа печка.

Къде е най-удачното място за монтиране на климатици?

И за този въпрос е най-добре да се консултирате със специалист. Общоприето правило е, че външното тяло на климатиците се монтира там, където има подходящ достъп. Причината е, че по този начин може да се осигури профилактика на климатика и ако е необходимо, лесно да се сервизира.

Т.нар. вътрешно тяло при климатиците е необходимо да е в близост до външното тяло и до стените, които са външни. Причините са две – първо, колкото по-дълги са тръбите от едното до другото, толкова повече се оскъпява цената на монтажа и второ – студът и топлината идват предимно от прозорците и външните стени, а не от банята или коридора.

Какви функции имат модерните климатици?

Основните характеристики на качествените съвременни климатици са следните:

  • сами определят на какъв режим да работят
  • икономични са
  • могат да работят само като вентилатор
  • активно отнемат влагата
  • тихи са

При избора на климатик, имайте предвид, че основните му функции са да отоплява и охлажда помещението, в което ще бъде поставен. Понякога многото скъпи екстри не си заслужават, но това зависи най-вече от личните предпочитания на потребителя.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

three × 4 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.