Кога една регистрация по ДДС не е изгодна за нас

Гласувайте (1-5)

Знаете, че в днешно време немалка част от гражданите в страната решават да започнат собствен бизнес и да пробват късмета си. Широко разпространено е мнението, че сега младите хора са далеч по-находчиви и амбициозни в сравнение с мъжете и жените от старото поколение.

За да стартира всичко по план обаче и да продължи в правилната посока, от вас се изисква да имате добри и неограничени познания в областта. Нужно е да сте проучили цялата пирамида, по която ще ви предстои да се изкачите.

Днес ще ви разкажем малко повече за това какво е регистрация по ДДС, защо да прибегнем към нея, какви са ползите и недостатъците, както и кога такава регистрация не е изгодна за нас.

Ще се опитаме да бъдем максимално полезни, така че да успеем да отговорим на една не малка част от въпросите, които да този момент сте си задавали.

Предпочитан вариант е да имате под ръка счетоводител, на който да сте сигурни, че можете да разчитате по всяко едно време.

Препоръчваме ви да проучвате внимателно счетоводните къщи, преди да се доверите на конкретно лице.

За да ви улесним максимално и да съкратим времето ви, свързано с откриването на правилен счетоводител, нашето предложение е да посетите Acc-ConsultCo.com. Там ще попаднете на едни от най-добрите счетоводители, които някога сте срещали. Сигурни сме, че ще останете доволни от качеството на изпълнение, обратната връзка и съдействието.

Кои са случаите, в които регистрация по ДДС не е изгодна

Подробно за ДДС и регистрацията по ДДС можете да научите от Закона за данъка върху добавената стойност (ЗДДС) и Правилника за неговото прилагане (ППЗДДС). Регистрацията по ДДС има както плюсове, така и минуси…

Най-общо можем да си спестим регистрация:

  • Когато фирмата се занимава с купуването на стоки, материали или услуги от лица, нерегистрирани по ДДС;
  • Ако клиентите на дружеството са физически лица или нерегистрирани по ДДС фирми;
  • Малките фирми, които се занимават с дейност в сферата на услугите.

Това са само част от случаите, в които не е препоръчителна подобна регистрация.

Ако сте избрали да се регистрирате имайте предвид, че всеки месец ще се налага да подавате заявления в НАП, следящи вашите покупки и продажби. Освен това за регистрираните фирми съществува много по-голямо количество документи, които трябва да бъдат обработени…

Напомняме, че ако сте взели решението да се регистрирате по ДДС, най-добре е да разчитате на професионалист.

Ако се доверите на опитен и квалифициран счетоводител, няма да имате никакви спънки и премеждия, свързани с водене на самото счетоводство. Обмислете внимателно дали да се регистрирате или да не го правите. Разбира се, всичко зависи и от това дали изобщо имате право на избор!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 + 7 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.