Кои са различните видове индустриални врати?

ремонт на дома
Гласувайте (1-5)

Индустриалните врати са в основата на всяка промишлена сграда, затова те трябва да са изключително обезопасени и качествено изработени. През тези врати всеки ден преминават много голям човеко-поток и техника и сигурността трябва да бъде на много високо ниво, за да не се стига до инциденти и повредени машини. Индустриалните врати могат да бъдат различни видове, като тук сме се спрели на най-популярните от тях:

Ролетни врати и решетките са ефективно решение за сигурността на всички видове индустриални помещения, от новите сгради до реновираните стари такива. Те са по-големият вариант на ролетните врати използвани за затваряне на търговските помещения и гаражите. При движението си те се навиват върху вал, който е разположен над светлия отвор на помещението, а двата вертикала на вратите са водачите, в които те се плъзгат. Индустриалните врати с по-висок клас на устойчивост срещу вятър разполагат и с куки, които се закачат за водачите и така поривите не могат да ги затворят.

Индустриални секционни вратите набират все по-голяма популярност поради тяхната ефективност и достъпност. Тези врати са съставени от отделни панели, които са свързани един за друг с помощта на панти. Те са подходящи за всякакъв тип помещения, без значение от височината им, тъй като имат възможност за използването на изцяло вертикални водачи, а също така и за такива под ъгъл на релсите от 90 до 145 градуса. Те могат да бъдат както ръчни (отварят се с верига), така и автоматизирани (отваряни с помощта на двигател). Автоматизираните могат да се отварят чрез контролно табло, а също така да бъдат снабдени с дистанционно управление. Отварянето на тези врати е изключително гладко и тихо. Те са снабдени с торсионни пружини, като по този начин е без значение теглото на вратите – те се отварят изключително лесно. Възможно е вграждането в тях на пешеходна врата, което е едно изключително улеснение, когато това е единственият изход от помещението и се налага преминаването на много хора. Индустриалните секционни врати могат да бъдат изработени изцяло от термопанели, така и да са частично или изцяло остъклени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Не съм робот! *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.