Красивите футболни екипи са част от магията на футболната игра

Гласувайте (1-5)

Футболът е един от разпространените и много обичани спортове. Днес тази игра се е превърнала в истинска индустрия. Милиони се влагат в строителството на модерни стадиони и в закупуването на известни и талантливи футболисти. Футболът е игра, която датира още от края на 19 век. Всъщност хората от векове се прехласват по игрите с топка. Още древните ацтеки имали интересна игра с каучукова топка. Играчите били разделени на два отбора, като топката можело да бъде докосвана само с крака, лакти, рамене и глава. В древна Гърция и Рим също била позната играта с топка. Съвременният футбол води началото си от Англия. Смело може да се каже, че футболът е играта на двадесети век.

На всеки четири години се провежда Световно първенство по футбол. Това е престижен форум и е чест за всяка държава, в която се провежда това оспорвано и напрегнато първенство. Футболната игра има своя колорит и той се изразява в красивите футболни екипи. Всички футболни екипи се състоят от фланелка, гащета, чорапи и бутонки. По време на футболен мач двата отбора си разменят топката в стремеж тя да се вкара във вратата на противниковия отбор. За тази цел футболистите се обучават на различни игрови техники. Те трябва да имат и много добра физическа подготовка, защото през повечето от 90-те минути игра всеки футболист трябва здраво да тича. Тази игра е толкова обичана и зрелищна, защото в нея се демонстрира не само физическа сила и издръжливост, но и ловкост, съобразителност и мислене.

Затова всеки футболен треньор се стреми да наложи своя уникална тактика за нападение и отбрана по време на мач, които ще доведат до крайна победа. За да се различават по време на футболна среща двата отбора по правило имат различни и открояващи се футболни екипи. Всеки футболен тим има свой клуб с емблема и характерни цветове. Играчите излизат на терена облечени във футболни екипи с цветовете на клуба.

Днес има много футболни екипи , които имат легендарен статус. Това са екипите на футболни клубове, които са създадени преди десетилетия, дори в началото на миналия двадесети век. Докато десетте играчи от всеки отбор имат еднакви футболни екипи, вратарите носят малко по-различна екипировка. Те носят фланелка в по-различен, открояващ се цвят, а понякога и дълъг клин –

www.tenevsport.com

Задължителни за вратарите са кожените ръкавици за улавяне на топката. Футболните рефери по правило също трябва да имат футболни екипи, но те се различават от тези на играчите. Главния съдия на всеки мач трябва да има екип с който да се откроява от играчите на терена. Обикновено екипа на главния рефер е в черен или жълт цвят. Футболните екипи на легендарни футболисти днес могат да се разгледат изложени във футболните клубни музеи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twenty + 13 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.