Кростренажорите и кардио тренировката

Гласувайте (1-5)

Кростренажорите са машини за кардио тренировка, които имитират ски бягане или катерене на стълби. С кростренажорите вие получавате множество ползи. Без значение дали навън е горещо или вали дъжд, вие правите своята тренировка ефективно.

Вероятността от контузии също е сведена до минимум, защото имате добра упора на ръцете и краката. Друга голяма полза от това да спортувате на кростренажор е, че спортното облекло няма да ви се износи толкова бързо, както ако бягате навън, защото краката ви никога не напускат степенките.

Натоварването на ставите е значително по-малко. С кростренажорите вие тренирате краката и ръцете поравно. Както при останалите кардио уреди тук не се набляга на тежестите, а на пулса който трябва да се поддържа от трениращия. От там идва и ефекта на тренировката.

Различните модели кростренажори са направени според изискванията на спортистите, но като цяло се разделят на три основни вида според разположението и тежестта на маховика.

В зависимост от теглото на трениращия, трябва да бъде избран подходящ кростренажор, за да бъде тренировката ефективна. Имат и доста предимства пред степерите, като по-голямо натоварване на ръцете и на кръста. Предимството на кростренажорът пред степера и пътеката е, че при него се натоварва по голяма част от мускулните групи, а уреда е само един.

С кростренажорите  получавате една перфектна кардио тренировка в къщи или във фитнеса. Ефекта от тренировките е в постоянството. Затова използвайте тренажорите минимум 3 до 4 пъти седмично.

Ако се интересувате дали този уред е подходящ за вашата кардио тренировка разгледайте онлайн магазина на Спортен склад и вероятно ще откриете още много интересни фитнес уреди. Има различни модели на крос тренажори, бягащи пътеки, велоергометри и всевъзможни аксесоари за кардио тренировката ви. Приятно разглеждане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

17 + two =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.