Леснопочистващи дамаски

5/5 - (1 vote)

Ще си позволим да насочим вниманието Ви към опазването на околната среда чрез използването на специализирани текстили, създадени с мисъл за природата. Това са  леснопочистващи дамаски с модерен дизайн на нашите партньори Manuel Revert и Termolst, компании с поглед към утрешния ден.

Новите колекции за 2018г. от испанския бранд Manuel Revert предлагат дамаски, които не абсорбират течности и се почистват с лекота. Петна от кафе, вино, мастило и др. се отстраняват само с помощта на влажна кърпа и вода.

В забързаното ежедневие всеки иска да има повече свободно време, за да бъде с близките си и да се забавлява сред природата.  Използвайки дамаските от Manuel Revert няма да се налага да използвате перални машини, сушилни и избелващи препарати, защото се почистват единствено с помощта на мокра кърпа. Manuel Revert подкрепя кампанията Clever Care, свързана с опазването на природата чрез намалено използване на перални машини и сушилни.

Termolst представя колекцията дамаски Vivalife с лесно почистване. След години проучвания Termolst разработват технология за произвеждане на прежда, която да бъде със специална обработка и защита от петна. За разлика от другите фирми, които залагат на допълнителна обработка при създаден текстил , при технологията Vivalife още в първия процес на създаването на тъканта е помислено за лесното почистване, чрез създаването на нов вид влакно. Тази технология прави възможно премахването на упорити петна с помощта на влажна кърпа и вода. Дамаските освен красиви, меки и цветни, са и перфектната защита за вашите мебели.

Текстилите Vivalife са направени чрез използването на преработени влакна, които могат да се рециклират. Благодарение на собственото производство на целия  процес от нишката до готовата тъкан Termoslt следят за стриктното опазването на околната среда и се стремят към по-малко отделяне на въглеродни емисии във въздуха чрез оптимизиране на производствения процес.

Не се използва вода в производствения процес на нишката – нито в преденето, нито в багренето, което също спомага за опазването на Земята, като не се харчат водни ресурси. Всички текстили Vivalife са сертифицирани от Oekotex. За повече информация заповядайте в шоурума на Астела Хоум.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eleven − one =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.