Магията на камъните

Гласувайте (1-5)

МАГИЯТА НА КАМЪНИТЕ

Сърдечният камък, любовният камък, камъкът на красотата, камъкът на семейството – така е познат розовият каварц. Затова той е предпочитан за направата на бижута и аксесоари. Носейки го неговият притежател е атрактивен за околните има спокойствие и сила. Казват, че кварца лекува емоционални травми , защото най-вече е свързан със сърцето, а именно 4 чакра. Според легендата египетската богиня Изида триела с розов кварц лицето си, за да подмлади кожата си. И до днес египтянките продължават тази практика и твърдят, че розовият кварц изглажда бръчките и забавя състаряването.По традиция розов кварц се подарява на новородено бебе с вярването, че неговите мистични свойства улесняват прехода му от духовния свят към физическия план. Малчуганите инстинктивно посягат към него и затова го наричат и камък на децата. Умирява ги. Благоприятен е за тийнейджърите и помага на девойките да разцъфтят.

Наречен още камъкът на фараоните тюркоазът ни предпазва от бури, бди за здравето ни и успеха. Носят го против болест, зли очи, магии и инциденти. Често се използва за направата на амулети. Подарете бижу с тюркоаз на любим и обичан човек и това е му донесе богатство, юастие и семейна хармония. Казват, че когато любовта избледнява и цвета на цамъка избледнява също. Често използваме репликата “ с цвят на тюркоаз ‘ това показва, че тюркоаза се е превърнал в нарицателно за нюанс…Всяка култура е имала свои вярвания за символиката и въздействието на тюркоаза, но удивително повечето от тях се въртят около любовта. Например персите подарявали тюркоаз в знак на вярна обич и също така го използвали като лек срещу разбито сърце. През Средновековието жените правили любовни магии, като пришивали тюркоаз към дрехата на желания мъж, а в Централна Азия камъкът бил задължителна част от накитите на младоженката. Днес се счита, че носейки го той премахва отрицателната енергия.

Ахат- камъкът на дълголетието и на дружбата . Има най-разнообразни цветове. Ахатът успокоява Телците. Той е мощен емоционален лечител Осигурява баланс между физическите, емоционални, интелектуални и духовни състояния.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 + seventeen =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.