Малък подарък или грандиозна изненада – кое ще бъде харесано повече?

подарък
5/5 - (2 votes)

На пръв поглед почти всеки от нас би казал „Разбира се, че бих предпочел голям и скъп подарък“. Но замисляйки се – със сигурност бихме си променили мнението по въпроса. Според Вас кое е по-добре – малък подарък от близък човек, който е избран (или дори ръчно направен) с отношение и с отделено време, или скъп и луксозен подарък от човек, който просто е купил нещо, струващо много пари в бързината, без дори да знае какво точно подарява? Предполагам тук вече си сменихте мнението по темата.

Не забравяйте, че Коледа е само 1 ден в годината

… И е важно какво правим в останалите 365 за въпросния човек. Не може да компенсирате липсата на внимание или каквото и да е друго важно нещо със скъп подарък – в такъв случай не ставате нито по-добър приятел, родител или партньор, нито пък правите хората по-щастливи. Подаръците са просто израз на добро отношение, както и да звучи. Хората или Ви обичат, или не. Ако някой стои около Вас заради подобни финансови облаги, то сте си намерили грешен партньор/приятел – тези хора само Ви използват и при първата трудност ще си намерят причина, за да не се срещнете повече. И тогава страдате само Вие.

И все пак – има ли нещо лошо в скъпите подаръци?

Разбира се, че няма нищо лошо в да подарим нещо „по-така“ на специален човек. Преди малко просто се опитахме да обясним, че една скъпа играчка не компенсира нищо, но тя определено може да донесе радост, стига разбира се това да е поносимо за Вашия джоб. Едно от най-важните неща при правенето на каквито и да е изненади е да не се изхвърляме – правете това, за което имате средства. Затъването в дългове и харченето на повече от това, с което разполагате, не е подходящ вариант.

Да обобщим: надскачането не е добър вариант

Купуването на скъпи подаръци „за спорта“ не е нещо, което трябва да правите. А какво имаме предвид под „скъпи“ – такива, които не са точно по Вашия джоб. Тоест – ако можете да си позволите частен самолет като подарък за съпругата си – това е прекрасно. Но ако не можете, то е най-добре както за Вас, така и за близките да работите здраво, докато го постигнете, вместо да купувате скъпи играчки. Надяваме се, че не сте ни разбрали погрешно.

Пожелаваме Ви успех с избора на следващия подарък и благодарим за прочита.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 + eighteen =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.