Малдивите

Гласувайте (1-5)

Малдивите

На Малдивите няма особено много  забележителности , но си имат  Национален  музей където можете да се насладите на  уникална изложба на скулптура от дванадесети век и на будистки храмове ако планувате малдиви почивка през тази година. Може да видите и най-почитаните места в страната като параклис Ziyarat, и много други.

Задължително е да видите и Ari Atoll , който се простира на 33 км. от запад на изток и на 96 километра  от север на юг на изток и се състои от малки и по – големи Ари Атол Rusden. Самата структура на Атол е около цели 70 острова, от които близо 18 са обитаеми , а цели  26 острова са туристически за  малдиви почивка ако решите. Това е сравнително по –  нова курортна зона, но пък е  далеч от столицата .

Ако сте тръгнали към  Малдивите, тоняма как да не знаете нейната столица – – МАЛЕ , която е разположена точн в центъра на архипелага, на площ от 2 кв.километра . и население  от 70 хиляди души. В миналото е бил наричан Султанския островпонеже на него са  основните исторически и религиозните забележителности на островите Малдиви. Няма как да просупнете да разгледате – Джамията Велики Петък, както и  гробницата на мароканеца Абу ал Баракат, именно той въвежда и  исляма на островите.

Може да изберете и  Джумейра Витабели, който е почти нов курорт и е сгушен на изключително красиво място в южната част , напълно съставен от лукс и комфорт за всички туристи. Малдивските острови започват да се развиват като туристическа дестинация още през 70 – те години на миналият век . Преди това са били достъпни предимно за храта,които търсят вид приключения. Като една ислямска страна имат някои забрани, които са валидни за всички туристи, като нудизмът и появата на гол мъж на плажа, от скоро се готвят и да купуват земя намираща се в Австралия с цел преселване на населението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 − 9 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.