Малко информация за Франция

Гласувайте (1-5)

Малко информация за Франция

Около 58% – 60% от площта на Франция представлява равнинни, леко хълмисти земи, с надморска височина под 250 метра. Между низините Ланди и известната Гарона пясъчни дюни, дълги до няколко километра и високи до над  90 м, отделят от океана няколко солени безотточни езера и блата, които привличат доста туристи за различни  почивки през годината.Голяма  част от Северна Франция е заета от така нареченият Парижкия басейн , който е  обширна котловина с много на брой и полегати хълмове, и силно  гъсто прорязани от речната система на Марна и Сена с множество меандри и красиви живописни проломи.

Централен масив е  формиран преди повече от 300 млн. Години. Той  е силно разломено при образуването на така наречената младонагънатата Алпийска планинска система В дълбоките разломи се е развила и активна вулканска дейност, образували  множество заоблени хълмове, конуси на угаснали вулкани.Сега е момента ако искате  почивки в чужбина да се спрете на Франция има какво да видите и разгледате както и научите историята им.
Франция е високо развита и  индустриална страна. Богато са на алуминиева руда , каменна и калиева сол и др. Малко по-ограничени са изкопаемите горива като въглища, природен газ и нефт.Изключително добре  развита е  ядренета им  мощност на  АЕЦ , която осигурява близо 75% –  77% от електропроизводството в цялата страна.
Важен център е и за машиностроенето на  автомобили, локомотиви, кораби,  самолети, електроника, ракети,  селскостопански машини и много други. Традиционни за Франция са текстилната и хранително-вкусовата промишленост. Интересувайте се повече от своите туроператори какво и от къде ще бъде по евтинода си купите.

Имат разкошни  естествените гори, заемащи над 24% –  25% от площта, както и 15 млн. ха  които са засегнати от киселинни дъждове. За правилното опазване и защитата на биологичното разнообразие,  се реализират различни видове екопрограми, също така е изградена и  мрежа от национални паркове и разкошни резервати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 − 2 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.