Матраци с нестандартни размери

Легло
5/5 - (2 votes)

Повечето хора са запознати с няколко стандартни размери на матраци, като двойни 160/200; 164/190; 180/200, единични 82/190; 90/200; 120/ 190 и други. Това наистина са и размерите, които най-често се срещат при леглата и съответно матраците. Но със сигурност не са единствените, които се предлагат на българския пазар. Има легла, които даже не са правоъгълни.

Ако и вашето легло е с нестандартна форма или размери и се нуждаете от матрак за него, трябва да имате предвид няколко фактора.

  • Срок за изработка

Почти всички производители предлагат техните модели матраци в нестандартен размер, но не ги държат в наличност. Този вид продукти се изработват единствено по поръчка, като всяка фирма има различен срок – обикновено между 5 и 30 работни дни. Така че трябва да си предвидите точно времето, а не да бързате да изхвърлите старият си матрак.

  • Оскъпяване

Матраците с размери, които не са толкова срещани и се правят специално по заявка, изискват време за пренастройка на производственото оборудване специално за вашата поръчка. Ето защо при тях е нормално да очаквате известно оскъпяване. Това също трябва да бъде отчетено и дори да сте си избрали конкретен модел, направете специално запитване каква ще е цената за вашият размер.

  • Нестандартни форми

Сигурно ще се затрудните при откриване на фирма, която би приела да изработи матрак с по-различна форма. Добре е да имате подготвена схема  какво точно ви е необходимо. Ако леглото ви е с кръгла форма, трябва да знаете и диаметъра. От българските производители най-често се съгласяват да изработят матрак в нестандартна форма матраци БЛЯН. Но имайте предвид, че това не важи за всеки техен модел и отново е добре да направите запитване. Нормално е да се очаква, че срокът за изработка ще е по-дълъг, а оскъпяването – по-голямо.

Къде най-често се срещат легла с нестандартни размери?

Леглата от едно време са били с размери, които в момента не са актуални или толкова често срещани. Тогава стандартна дължина е била 186 см, а в момента е 190 см. Но много от фирмите имат в своето портфолио матраци с дължина 186 см. Така че често при вашите баби и дядовци може да срещнете точно такъв тип дължина. По-нестандартен размер легла и матраци нерядко има и в студентските общежития, където пространството е ограничено и съответно леглата са по-малки.

Кои матраци се изработват в нестандартен размер?

Както вече писахме по-горе, почти всички фирми изработват техните модели в размер, който не е обявен в портфолиото им. Част от тези производители са матраци ТЕД, Mattro, Блян, НАНИ, матраци Парадайс, Латекс ЕКОН. Тук можем да добавим моделите на италианската фирма Magniflex, на португалските лидери iSleep и много други. Матраците може да са от различни материали, не сте ограничен в избора си. Така че е без значение дали предпочитате матрак с pocket пружини, с мемори пяна или с полиуретан. Латексовите матраци също се правят в размери, които не са срещани често.

Това са основните фактори, които трябва да имате предвид, когато търсите матрак по поръчка. В онлайн магазин Mattro.net ще намерите матраците на най-големите фирми-производители. За нестандартни размери просто се обърнете към консултантите, които веднага ще ви информират за цени и срок на изработка.

Не се колебайте – изберете вашият матрак с нестандартен размер още днес!

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 + 8 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.