Метаморфозите на дима от Древен Египет

Гласувайте (1-5)

Метаморфозите на дима от Древен Египет

Парфюмът още в древността се е използвал под форма на течни настойки от различни видове масла, мазнини и восък , които се добавяли към специални мехлеми. Като  най-разпространена употреба на парфюм се е извършвала чрез горене, нещо подобно на това като на тамяна.

Всеки е чувал за  пленителната Клеопатра, която  е била сред първите последователки на таз парфюмна култура. В наши дни разбира се , някоиучени твърдят, че е била кео грозновата, но всеки  приема красотата по различен начин.

Смята се ,  че любимият й аромат е съдържал канела, мирта,  кардамон, шафран, корен от перуника, лотос и риган.Като специално в нейна чест  от Римската империя се доставяли изключителни редки цветя , като лавандула, жасмин, също така и  алпийска роза, орхидеи.При пренасянето по Нил платната  на корабите също излъчвали хубав аромат, дали  бил подобен на paco rabanne 1 million или друг, можем само да гадаем.Населението оставало очаровано.

През вековете парфюма преживява огромнаметаморфоза. В началото, било  е твърде различно от съвременната представа. Парфюмът е минал през   стъклено шише с капачка, също така и  омотаните с билки и някакви  смоли ароматни факли може да се открият през маслените кадилници в опредлени храмовете до това да стигнат до парфюм булгари, е един много дълъг и продължителен процес.

Най-ранната форма на извличане на аромати  е чрез горенето  на треви, смолисти вещества. Ако искате да научите нещо повече можете да прочетете разказа в епоса за Гилгамеш. Асирийците, които били по-късните жители на тези райони, принасят и своя дял в познанията за извличане на  разкошни миризми, като оставяти подробни инструкции за майсторене на ароматни мазила, за които научаваме от тях днес..
Също така и в  древните текстове на индийските веди се говори за хубавото въздействие от етеричното масло от индийска тръстика  както и от  розовото масло . Отделено е място и на силно еротичнто о въздействие на треви и масла  в библията за любовта ‘ Камасутра”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two × three =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.