Модерен интериор на жилището

Гласувайте (1-5)

Може да се каже, че домът и неговият вътрешен интериор са естествено продължение на нас самите.

За хората, които не са дизайнери със сигурност е по-трудно   да се изразят чрез избора на мебели, щори и аксесоари за дома. Но все пак, ако успеят да го направят,  ентусиазма да „творят“ интериора в дома лесно може да ще се превърне в тяхна страст и слабост. В последствие това приятно усещане и творчески заряд едва ли някога ще ги напуснат. Просто защото са незаменими.

Без съмнение, когато става въпрос за обзавеждане, всичко има значение и носи своето послание: от избора на цветове, до избора на декорация и украса у дома.

Състарените мебели са един от хитовете в интериора и слабост на хората със стил и усет към модата в обзавеждането. Ако във дома ви преобладава този винтидж стил, можете да поставите на прозорците си щори от естествени материали. Бамбукови щори са най-доброто съчетание за подобни интериорни решения. Те ще се превърнат в естествено продължение на стилистиката във вашия дом и ще могат да доразвият интерпретациите ви на тема модерен дизайн.
Къде може да ги откриете? На тази страница може да разгледате различни модели Бамбукови щори: http://www.kamax.bg/p/Bambukovi-shtori

За да запазите мекотата и приятните усещания у дома, акцентирайте на меките тонове и пастелните нюанси в мебели, картини, текстилни щори и цветове на стените. Това са цветове, които ще отворят пространството и ще придадат повече широта на по-малките помещения.

За весел и романтичен интериор можете да заложите на цветове като пепел от рози, лилаво, охра.

Ако целта ви е богат и пищен интериор, а жилището ви е по- просторно, можете да „играете“ както с цветовете, така и с формите на мебелите. В подобни по-големи по квадратура стаи можете да си позволите тъмни подови настилки, например паркет или ламинат в кафеникави тонове. Можете да изберете кръгли килими, тежки драперии и разбира се, плътни външни щори, които да ви донесат желаното уединение и спокойствие. Този изпълнен с детайли стил е много близък до ориенталският интериор и напомня приказките на Шехерезада.

Много ефектна е комбинацията на плътни щори и ефирни, прозрачни пердета. По-смело решение е вместо пердета да се поставят ресни. По този начин създавате ретро настроение. Ако щорите са по-тъмни на цвят, а пердетата светли, играта на светлина и сянка ще е още по-интересна.

Корнизите, щорите, пердетата, всичко това изгражда визията на прозорците, които метафорично могат да бъдат оприличени на „очите на дома“.

Ако изберете прецизно изработените щори от качествена и коректна фирма, вие ще се радвате не само на естетика и уют у дома, но и на дълготрайност, удобство и практичност.

Ако не ви достига вдъхновение, но искате и търсите промяна в дома, можете да се възползвате от съвети и насоки от професионална фирма, предлагаща разнообразни щори, сенници и перголи. Сами ще се изненадате колко много идеи и възможности можете да получите само с няколко консултации със специалисти в тази област.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

9 + fourteen =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.