Модерните зъбни имплантати помогнаха на мой роднина

Гласувайте (1-5)

Един мой роднина от провинцията ми се обади, за да му помогна за лечение. Човекът имал сериозен проблем със зъбите си. Надяваше се, че в столицата са най-реномираните клиники по дентална медицина. Реших да му помогна и да му намеря подходяща клиника, която специализира в поставянето на зъбни имплантати и протези. Уговорих ден и час за преглед и изследвания.

Когато се видях с моя роднина, той ми разказа по-подробно за здравословния си проблем. От доста време имал пулпит на един зъб и при последните изследвания зъболекарят установил, че зъбът е много разяден и трябва да се извади. Лекарят извадил зъба заедно с корена с помощта на упойка. Оказало се, че има и друг проблем и той бил в двата съседни зъба. Те имали развит кариес. Местният специалист препоръчал, че е най-добре да се махнат и те, като на тяхно място се поставят зъбни имплантати.

И така – отидохме заедно в денталната клиника. Помолих лекаря и аз да присъствам при прегледа. След прегледа  зъболекарят каза, че наистина е по-добре да се отстранят и съседните зъби, тъй като дори да се умъртвят корените, след време пак ще създават проблеми. А и нямало как в този случай да се поставят зъбни имплантати. Моят роднина се съгласи на предложението на докторите.

Още същия ден извадиха и съседните зъби, като определиха ден и час за операцията с която ще се поставят подходящи зъбни имплантати. След един месец, когато венците бяха добре зараснали, посетихме клиниката в уречения ден и час. Специалистите от екипа ни увериха, че тези операции протичат безпроблемно, много рядко има усложнения. Те разясниха на пациента какви странични ефекти може да има след операцията, но те щели да отшумят бързо. Показаха ни какви зъбни имплантати ще се използват. Те представляваха своеобразни щифтове от титаниева сплав. Лекарите ни обясниха че титанът е метал, който има отлична биологична съвместимост с костта, венците и с човешкия организъм като цяло. Операцията представлява метод, чрез който щифтовете се имплантират в костта. В горният край на всички зъбни имплантати има специални накрайници, в които се завинтват както отделни коронки, така и цели мостове или протези. В случая на моя роднина, върху зъбните имплантати щяха да поставят цял мост, който да замести липсващите няколко зъба от долната челюст.

Операцията мина успешно. След време моят роднина ми се обади, за да ми благодари отново за съдействието. Той ми каза, че бил много доволен от новите зъбни имплантати – http://aba-implant.bg/?lang=bg&page=%D0%B7%D1%8A%D0%B1%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%B7%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%8F-10 . Първоначално имал силно изтръпване на долната челюст и езика, но още на другия ден страничните ефекти отшумели. Предстоял му контролен преглед, но като цяло се чувствал добре и се хранел безпроблемно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two × 3 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.