Модни сандали, или удобни дамски сандали – какви да си вземем?

подарък
Гласувайте (1-5)

Съвременният начин на обуване при жените е много важен за тях. Лятото наближава, и дамите трябва да бъдат доста внимателни с какви сандали ще се изтупат, защото точно те ще говорят за елегантността им. Тук няма да говорим до толкова за модата при дамските сандали, доколкото ще наблегнем на това, за какво най-много да гледате, когато трябва да си купите сандали за вас, или за подарък на някого. Помнете добре, че приоритет номер едно е удобството.

Когато влезете в даден обувен магазин, било то и виртуален, направете пълен оглед на моделите внимателно, без да бързате, а след като си харесате сандалче, прочетете етикетчето. На него е изписано със символи от какъв материал са направени външната и вътрешната му част, и след като се убедите, че стелката му е естествена, тогава се отправете към столчето за да измерите сандалите. Ако не сте на ясно, и символите по етикетите не ви говорят нищо, попитайте консултантката, тя ще ви упъти. Много внимавайте и за цвета на стелката им, и гледайте да е светъл, и по-точно бежов, защото при запотяването на краката ви през лятото, стелките в чер, червен, син, жълт и други различни цветове, ще цапат чорапогащите и чорапките ви, а даже и краката ви. Обърнете внимание не само на стелката на дамските сандали които ви предстои да си купите, но и на външната им кожа. Много производители, за да постигнат ниска цена на сандалите, използват изкуствени кожи за външната част, и естествени за вътрешната им, но вие си  знайте, че токсините, които са в еко кожите, понякога крият и малко опасности, и могат да доведат до обриви и сърбежи. Нали не искате да ходите до кожния лекар заради някакви си 5-6 лева повече. Най- добрите за вас биха били такива с естествена външна и вътрешна част дамски сандали, в които нозете ви ще са проветриви, а даже и да се изпотят, естествената стелка ще обере влагата от тях.

Когато купувате сандалите си, се съобразявайте и с височината на тока. Винаги вземайте такива, с нормално токче, за да можете да вървите на тях. Е, понякога се налага да сложите високото токче за някое поводче, но ако не можете да ходите на тях, първо направете малко сухи тренировки в къщи, за да не се изложите. Гледайте и сандалите ви да са с максимален брой отвори, или малко каишки, за да ви дишат крачката. В последните години на мода са летните ботуши и боти, но знайте че в тях краката ви ще се потят през лятото, и имайте в пред вид, че все едно сте обути в затворените обувки. Много от дамите в стремежа си да са различни, стават жертва на модата, и вместо да се обуят с някое обикновено моделче дамски сандали, надяват на краката си каквото видят по кориците на списанията, и чисто стават клиенти на травматологиите. Обърнете внимание и на размера, и си избийте от главите че винаги размера на сандалите е от особено важно значените. Това не са онези работи за които си мислите, само там има значение. Гледайте когато изпробвате някой сандал, той леко да ви стиска или теснее, защото от напрежението, той ще се отпусне, и ще ви стане по мярка.

За да бъде избора ви правилен, и да не ви се налага след три дни да купувате нов чифт дамски сандали, защото първите ни са ви удобни, отделете 5 минутки повечко за проба на място в магазина, или при куриера ако сте си ги поръчали от електронен магазин. Само така, краката ви ще се чувстват удобно през топлите дни!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twelve − 7 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.