Могат ли безжичните зарядни да заменят традиционните

Гласувайте (1-5)

Безжичните зарядни станции напоследък се подреждат сред най-купуваните и най-популярни решения, когато търсим подарък за близките си или искаме да си създадем допълнително удобство на работа и вкъщи.

Съвсем логично, много хора се интересуват дали в края на краищата могат да разчитат изцяло на едно такова приспособление и дали то може да замени напълно класическото зарядно с кабел и адаптер.

Какво представлява безжичното зареждане

Безжичната зарядна станция за телефона може да бъде много ефикасна, но тя също така си има и доста особености. Една от тези, за които трябва да споменем, е, че тя изисква телефонът ви да бъде поставен на точно определеното за това място.

Дори и малки отклонения при поставянето на телефона върху зарядната станция могат да са пречка пред възможността да получите най-добрата производителност от страна на зарядната станция.

Безжичната зарядна станция все пак е по-добра от нищо. Тя е много добър вариант за офиса, където можете да оставите устройството си да се дозареди за да бъде на разположение до края на деня.

Добър вариант е също така и за зареждане през нощта, което ще ви позволи да имате напълно зареден телефон на сутринта. Този тип зарядни, обаче, не са решение, което може напълно да замени традиционното зарядно.

Какви са предимствата на кабелното зареждане

Традиционното зарядно, състоящо се от кабел и адаптер, дава възможност да се възползвате от функцията за бързото зареждане, която напоследък е налична при почти всички модели мобилни телефони, особено от високия клас.

Разбира се, за целта тази функция трябва да се поддържа не само от телефона, но и от зарядното. Тоест, дори и ако имате традиционно кабелно зарядно, ако то е стар модел, тази функция може и да не е налична за вас.

Ако обаче си купите кабел и адаптер, които поддържат високоскоростно зареждане (вижте на MyTel.bg), ще можете да се възползвате от приблизително между 2 и 4 пъти по-висока скорост на зареждане на вашето устройство.

От тази гледна точка, традиционните кабелни зарядни са все още много по-ефикасни и надеждни като вариант, особено ако трябва да разчитате на напълно зареден мобилен телефон до себе си на следващия ден.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 × three =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.