Морето с Кристално Чиста Вода

Гласувайте (1-5)

Ако се чудите дали е останало море с кристално чиста вода и къде се намира то, е време да посетите Египет. Професионалните водолази знаят, че там се намира Червено море, което е и една от най-желаните дестинации за гмуркане.

Червено море е с толкова кристално чиста вода, защото в него не се влива нито една река, която да носи и задръства морето с наноси и тиня, както се получава при другите, особено около делтите. Всъщност именно това е главната причина професионалните гмуркачи да предпочитат и препоръчват дайвинг в Египет пред всяка друга дестинация като я поставят сред първите 3. Червено море също така е с постоянна температура на водата, която варира между 24 до 30 градуса. Това прави тази дестинация още по-предпочитана от дайвинг маниаците.

В древността Червено море било загадъчно и неизследвано от египтяните, които много рядко пътували през него. Тогава го наричали море Коди. Чак по време на така нареченото средно царство по време на царуването на Ментухотеп е издигнато днешното пристанище Кочеир. Ако имате желание и възможност да отидете на дайвинг в Египет красотата на това място няма да остане незабелязана от вас. Това е мястото, на което си заслужава да се гмурнеш на дълбоко в красотата му. Само на 10-15 метра от брега може да забележите коралите, които са живи организми. Разнообразието е огромно. Красотата е необятна и неописуема. И най-важното – благодарение на това, че Червено море е наистина кристално синьо гмуркайки се можете да се насладите на всяко едно кътче и късче морска красота. Ако се гмурнете малко по-надълбоко ще бъдете заобиколени от една еферия от цветове – огромни пасажи от разноцветни, ярки, невероятни рибки. Дори вечер, когато се разхождате по кея под светлините на уличните лампи може да съзрете подводния живот през кристалните води на Червено море.

За щастие цялата тази красота се пази от сурови закони, които наистина се спазват и никой не смее да практикува забранен риболов на застрашени видове риба. За това пък гмуркачите са много, а дайвинг предизвикателствата още повече!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 × 4 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.