Наистина ли е толкова добре да използвате нискотарифни авиокомпании?

Гласувайте (1-5)

Едно от първите неща, за които се сещаме при думите самолетен транспорт е високата цена, в сравнение с други видове транспорт. Високата цена, разбира се може да бъде оправдана по няколко причини, като самолетното гориво, поддръжката на самолета, осигуряването на пълен комфорт на пътниците, пристигането възможно най – бързо и др. Но хората винаги търсят значително по –ниски цени на самолетни билети и самолетните компании, вече имат готово решение – предлагат полети на много по-ниски цени.

Днес има бум на нискотарифни авиокомпании, които се развиват със значителни темпове именно, защото са икономически изгодни за потребителя, като поддържат ниски цени на самолетните билети. Това обаче е за сметка на липсата на повечето екстри, предлагани в редовните самолетни полети. Именно тук става ясен фактът, че размерът на продажбите, компенсира минималната загуба на печалба.

Наличието на нискотарифни авиокомпании е особено полезни по време на икономическа криза. Изкушаващо е да се повишат цените, поради повишаващите се разходи на компаниите, но като се има предвид, че разходите остават постоянни, понижаването на цените всъщност има смисъл. Това е така, защото все повече хора се възползват от изгодните предложения, а това води до по – високи печалби.

Нискотарифните компании са водени от идеята , че понякога е по – добре да имаш ниска печалба от покупката на билети, но да се привличат повече купувачи. И понеже все повече хора купуват билети и печалбата нараства значително.

В пиковите сезони за пътувания превозвачите предлагат и възможност за закупуване на самолетни билети в последната минута. Предлаганите билети са на още по – ниска стойност, а целта е всички места да бъдат запълнени.

Ако все още имате съмнения относно пътуването нискотарифни компании, само си помислете, че ако те не бяха икономически изгодни никой нямаше да предлага и използва тези полети. Тук бизнесът работи в икономически изгодна насока и за превозвача, и за пътника.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

18 + seven =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.