Наказание за сръбският плувец Чавич заради тениска с надпис “Косово е Сърбия”

Гласувайте (1-5)

Явно, през недалечната 2008г., една тениска с надпис също се е използвала за изразяване на мнение пред обществото, за изразяване на чувства, мисли и съмнения, които не можеш, по една или друга причина, да изкажеш на глас. Тази година е била изключително интересна за един плувец от сръбски произход, който си позволил да облече провокативна тениска с надпис.

Сръбският плувец Милорад Чавич е бил изправен пред възможно започване на дисциплинарно производство срещу него, защото на церемонията по обявяване на най-добрите на европейското първенство в Айндховен носел фланелка с надпис „Косово е Сърбия“, предаде Блиц.

Чавич на официалното предоставяне на медалите за победителите носил тениска с надпис на сръбски език „Косово е Сърбия“, след като спечели за втори път, и за два дни подобрил рекорда на ЕП.

Европейската федерация по плуване (лен) съобщи, че е получила жалба заради „инцидента“ на Чавич.

„Изпълнителният комитет на лен докладвал случая на Дисциплинарната комисия и сега тя е компетентна за евентуално санкциониране на процедурата на сръбския национал“, съобщи лен.

Колко опасна може да бъде само една тениска с надпис, в неправилния час, на неправилното място. Внимавайте какво, къде и как го носите и гледайте вашата тениска с надпис да кара хората да ви завиждат искрено, а не да ви мразят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nineteen − 13 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.