Научете повече за ранния стадий при злокачествена хиперплазия на простатата

Гласувайте (1-5)

Ако сте диагностицирани със заболяването рак на простатата, не се отчайвайте. За мъжете състояние като злокачествена хиперплазия на простатата е едно от най-често срещаните видове раково заболяване. Повечето от пациентите живеят пълноценен живот без да имат и най-малкото притеснение, че са били засегнати от тази болест.

Съществуват няколко възможности за лечение на състоянието, като:

–          Наблюдение;

–          Лъчева терапия;

–          Криотерапия или замразяване на тумора на простатата;

–          Хормонална терапия, съчетана с радиация или криотерапия;

–          Простатектомия или премахване на простатата;

От всички тези варианти, радиация и хирургия са най-често използваните.

Операция при рак на простатата – има няколко неща, които имат значение при избора на този вариант на лечение, включително възрастта на пациента, етапа на заболяването, общото здравословно състояние, как е локализиран тумора и какъв е шанса за премахване на раковите клетки. При много пациенти се налага радикална простатектомия, процедура, която се използва за премахване на цялата простата и околните тъкани. В някои случаи, лекарят може да препоръча нервно съхраняваща операция, което ще запази нервите.

Опции при хирургична операция на простатата

Доскоро възможностите в хирургия бяха ограничени и често включваха голям разрез в корема и значително време за възстановяване. Сега обаче съществуват методи за лапароскопска хирургия, която се характеризира с няколко малки разреза. Операцията се извършва с помощта на робот. Роботизираната операция на простатата използва съвременна технология, която дава възможност на хирурга за по-добра видимост и увеличен обхват на движение и предлага предимства като:

–          По-бързо време за възстановяване;

–          По-малко болка;

–          По-малък риск от инфекция;

–          По-малко загуба на кръв;

–          По-ниска поява на инконтиненция и импотентност;

Специални съображения

Ще трябва да имате предвид, че операцията може да не отстрани всички ракови клетки и да се наложи друг вид терапия, като лъчева терапия. Оперативната намеса, може да причини нежелани реакции, като инконтиненция и еректилни проблеми.

С наличието на толкова много възможности за лечение, достъпни в днешно време, мъжете диагностицирани с рак на простатата не трябва да се притесняват от това. Обсъждането на проблема с лекар специалист ще доведе до предприемане на най-подходящия курс на лечение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 − 12 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.