Най-добрите смесители за мивка в банята – ръководство за купувача

Гласувайте (1-5)

Каква е разликата между смесител и кран?

Въпреки че и двете са специално проектирани да бъдат прикрепени към мивката, те имат различно предназначение. Един смесител е по-сложен и контролира повече функции от обикновения кран. Той може да бъде регулиран така, че да осигурява топла и студена вода, както и да има различни други настройки. Това ви позволява да настройвате температурата, налягането и дебита на водата. Кранът е тип устройство за включване и изключване. То е предназначено да бъде прикрепено към мивката, за да можете лесно да пълните съдове. Някои смесители имат вграден диспенсър за вода, който автоматично пълни съда, когато приключите с използването му.

Инсталиране

Мивките са от съществено значение във всяка баня, но изборът на най-добрия смесител е още по-важен. Преди да се отправите към магазина и да купите нова мивка, уверете се, че тя е подходяща за монтаж на смесител. Някои мивки могат да се използват с различни смесители, докато други са по-подходящи за определен модел. Затова не забравяйте да попитате персонала на магазина и да разгледате конструкцията на вашата мивка.

Съществуват два основни вида смесители за мивка за баня: изтеглящи се и фиксирани.

– Изтеглящ се тип: Този тип смесител е удобен, когато искате да пълните различни съдове, докато са в мивката. Можете да го регулирате по височина, за да не се налага да се навеждате.

– Фиксиран тип: Този тип се завинтва в отвора за монтаж на мивката и остава на място. Не можете лесно да пълните или миете съдове с фиксирания кран, защото той е прикрепен към мивката.

Видове смесители

– Смесител с двойна ръкохватка: Този смесител има по една дръжка от всяка страна и е идеален за хора с проблеми със сръчността. Хората с артрит например намират тези смесители за по-лесни за използване, защото не им се налага да се протягат през мивката с една ръка.

– Стенни смесители: Тези смесители обикновено се монтират на стената над или под мивката. Можете да ги монтирате директно върху гипсокартон или да използвате монтажна табла. Това е добър избор, ако искате да спестите място и не разполагате с много пространство на стената.

Заключение

Ако искате да освежите банята си, новата мивка и смесител са задължителни. Изборът на най-добрия смесител за мивка зависи до голяма степен от личните ви предпочитания и вида на банята, която имате. Не забравяйте да вземете предвид всички тези фактори, когато пазарувате. С подходящия стил, функционалност и лекота на използване новата мивка и смесител ще преобразят интериора на банята ви. Когато става въпрос за избор на най-добрия смесител за мивка за баня, има много фактори, които трябва да се вземат предвид.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twenty − seven =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.