Най-важното при избора на апартамент

Гласувайте (1-5)

Когато тръгнем да избираме апартамент, нашият дом, има няколко важни неща, които трябва да вземем предвид при избора. Първоначално, разбира се, трябва да сме наясно точно колко стаи искаме или имаме нужда да бъде дома ни, след това е добре да набележим в кои квартали бихме предпочели да живеем. Когато тези основни параметри са на лице е време да обърнем внимание и на подробностите.

На първо място, след  като основните параметри са уточнени, стои предпочитанията ни към строителството – дали да бъде ново, старо, тухла, панелен блок, ЕПК. Ако нямате конкретни предпочитания, предразсъдъци и държите повече на самия вид и разположение на стаите тогава изборът ви няма да бъде ограничен от тези характеристики. Време е да започнете обикалянето и огледите. Но какво да гледате, когато сте на оглед на апартамент?

На първо място зависи на кой етаж е апартамента. Ако е на първи етаж е важно да има предпазни средства срещу взлом. Това означава не само здрава и масивна входна врата, но и решетки или ако не сте привърженик на решетките тогава може да обърнете повече внимание на ролетни охранителни щори. Освен, че са охранителни те са и шумоизолиращи така, че когато са спуснати през нощта ще може да спите по-спокойно. Ако сте на последен етаж гледайте дали има течове. Най-добрия вариант за оглед на такъв апартамент е когато вали и то обилно иначе няма как да сте сигурни. Също така независимо от етажа питайте дали щранговете са сменени, в какво състояние е водопровода и електрическата инсталация.

Когато огледате добре апартамента и започнете да набелязвате стаите, промените, мебелировката и всичко свързано с интериорния дизайн е време да попитате за носещите стени. Ако ще правите или замисляте големи промени като бутане на стена, изграждане на друга, издълбаване на свод премахване, слагане или преместване на вратите за интериора  или каквато и да е малка или голяма архитектурна промяна тогава е важно да знаете кои са носещи стени и дали можете да изпълните плана си. Също трябва да знаете от къде в стената минава елетроинсталацията. Когато планирате всички промени по апартамента обърнете внимание и на това дали има и какво е отоплението. Тук вече идва и избора на изложението на апартамента. Имайте предвид, че ако искате слънчева и топла всекидневна тогава трябва да търсите югоизточно изложение. Независимо от отоплението някои семейства добавят климатик към спалното обзавеждане, за да им бъде топло през зимата и прохладно през лятото докато спят. Тогава  се огледайте има ли къде да се монтира както самия климатик, така и климатичната система, която се монтира от външната страна на блока така, че да не пречи на съседите ви и в същото време да не закрива част от прозореца ви.

Преди да изберете дома, в който ще живеете добре преценете всички дребни подробности, защото се очаква, че там ще живеете поне следващите 20-30 години, ако не и повече.

1 thought on “Най-важното при избора на апартамент

  1. Избирането на правилния апартамент е наистина много важна част, особено ако искате да си спестите бъдещи главоболия. Много добре са посочени най- важните детайли, които трябва да имаме предвид, когато ще сменяме жилище.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 × 4 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.