Нека се доверим на децата си

Гласувайте (1-5)

Нека се доверим на децата си

Трябва да има някакъв определен контрол върху спазването на границите не е нито лесен, нито пък за жалост приятен. Тези ,малки  деца негодуват, има в случаи когато по-големите заплашват или обвиняват. Те  са напълно способни да проверяват границите на нашето търпение както и на слабите ни места. Преди да тръгне на детска ясла софия или градина е важно децата да знаят някои правила. Възможно е да използват изрази,които да обидят родители, само и само да постигнат своето. Всеки иска и знае, че е приятно да бъдеш добър и харесван, но когато самите родителите се поддадат на натиска на своето дете, то разбира, че чрез своите манипулации може да наложи волята си. Важно е да сте спокойни когато дадете на детска ясла, детето си, да знаете, че то може да се справи с всичко.
Добре е да се  стараете да предвиждате бъдещите ситуации, макар, че няма как да се предвиди всичко. Изпреварващото насочване подкрепя и вярата на младежа в неговите собствени сили и повлиява на поведението по-силно от наказанието.
Важно е постоянно да се следи дали поставените граници са актуални, с времето и детето пораства и няма как границите и  контролът да  бъде един и същ. Детето трябва да чувства, че му се гласува дори и малко доверие и че справянето с проблемите е предизвикателство което трябва да поеме с отворени очи и усмивка голяма. Тук целта е отговорността за границите да се прехвърли от родителите върху самото дете до настъпването на неговото пълнолетието .Може за някои от правилата да се преговарят. Научаването им е доста по-лесно, но ако има нарушение , което да  води до предварително известни последствия, то трябва да има  промени.  Трудно е да се възпитава дете, особено в днешно време, важно е да има търпение и увереност. Да се изслушвате и да си помагате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

19 − sixteen =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.