Нещата, които влияят негативно върху цената на имот за продан

Ще продавате имот? Добре е да знаете, че съществуват редица фактори, които могат да се отразят върху цената му. Някои зависят от вас, а други – не.

1. Специфики на имота

Пазарът на имоти е изключително динамичен. Човек строи къща, съобразявайки се със своите виждания и вкусове. След като се стигне обаче до решение за продаване на къщата, някои от тези емоционални решения най-вероятно ще ви поставят в ситуация да понесете непредвидени загуби. Но това не трябва да ви спира да реализирате идеите си при строеж и / или преустройство на вашия дом. Мечтаете да се разхлаждате през летните горещини в басейн? Отделете всички възможни средства, за да го изградите! Ако ви харесва да имате персонален фитнес в дома си, оставете една свободна стая за него! И все пак имайте предвид, че когато дойде време да продавате имота, тези неща ще окажат влияние на цената.

2. Боята на къщата

Тук има два аспекта: Първо – ако боята по стените е напукана, бледа или обелена, тя придава на къщата старо и зловещо излъчване. Второ – ако използваните материали за боядисване са изключително лъскави, това определено може да не се хареса на всеки. Синьото може би е вашият цвят, но той едва ли ще е по вкуса на всеки, особено когато става въпрос за цвета на стената. Било то в интериора или екстериора на къщата, тя винаги е препоръчително да бъде в неутрални нюанси – бяло, кремаво, жълто и пр. Купувачите могат да намалят цената дори и само поради боя, която според тях е показател за лош вкус, като се има предвид, че те ще трябва да пребоядисат дома или част от него за своя сметка.

3. Непрофесионални ремонти

Вероятно много пъти сте се опитвали да спестите някой лев чрез предприемане на ремонти от типа „Направи си сам”. Ако имате някои мръсни на вид ъгли в жилището, или може би силно захабена санитария (фаянс, теракот…), незатварящи се врати или прозорци, нагорели ключове и контакти и т.н., би било най-добре да ги подновите, възлагайки работата на професионалист. Така няма да девалвирате цената на вашия имот с хиляди левове. Просто се уверете, че при оглед потенциалните купувачи няма да попаднат на течове, мухъл, плесен, тавани на петна или капещи водопроводни кранове…

Източник: ПАРИТЕ.БГ

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Не съм робот! *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.