Няколко неща, с които трябва да сте наясно преди покупката на камера за кола

Видеорегистратор
Гласувайте (1-5)

Имате нов автомобил и търсите камера за видеорегистрация? Ще се опитаме да ви помогнем.

Ето някои технически параметри, които трябва да имате предвид при избор на камера за колата си. Запомнете, че вие избирате устройството според изискванията си и вие отговаряте за това, то да ви върши работа.

1. Брой камери – помислете добре за какво ще ви бъде необходимо устройството и според това подберете броя камери. Ако се ви нужни за служебна цел, изберете повече, но когато става дума за личния ви автомобил – и две са напълно достатъчни. Една за предно и една за задно заснемане.
2. Резолюция – разбира се, високата е за предпочитане. Повечето устройства, които се произвеждат, са с изключително добро възпроизвеждане на картината при снимане. Всъщност може да се каже, че конкурентоспособността се определя на този принцип. Важно е да откриете качеството, а не да пестите пари и да се сдобиете с устройство, което не ви е от полза.
3. Ъгъл на виждане – запомнете, че големият ъгъл (обикновено над 140 градуса) изкривява изображението! Затова не се подвеждайте, ако някой ви каже, че трябва да се сдобиете с възможно най-широк такъв.
4. WRD – това е широкият динамичен диапазон, който служи за създаването на 3 изображения от един кадър – нормално, светло и тъмно. Когато тези образи се поставят един върху друг от камерата, се получава картина, максимално близка до действителната.
5. Процесор – негова отговорност е да изчисти и предаде възможно най-хубав образ, но за целта трябва да му помогнат и останалите компоненти на камерата.
6. GPS – с негова помощ може да следите скоростта, с която се движите във времето на записа, както и точното позициониране на автомобила.
7. Сензор за движение – работата му е свързана със съхраняване на записите при резки промени на посоката.
8. Екран – изберете удобен вариант, който ще ви позволява да виждате всичко бързо и ясно.
9. Сензори за снимане по тъмно или LED светлини – те са допълнителна екстра, която също няма да ви бъде излишна.
10.  Засичане на движение – то се задейства, когато колата е паркирана, но обикновено продължава само 30 секунди. Ако сте късметлии, може точно в това време да засечете действията на някой недоброжелател.
11. Батерия – изберете такава с по-голям капацитет, за да си осигурите по-дълго и качествено записване.
12. Интернет свързване с телефон – това ви позволява да свалите записите на смартфона си. Получавате известия за инциденти и за всичко, свързано с колата ви. Добро предимство!
13. Предупреждения за пресичане на пътното ограничение – определен сигнал се задейства, ако сте на път да преминете маркировката на пътното платно. Той може да ви предпази от сериозни инциденти.
14. Език – купете си камера с меню на български език.
15. Възможност за изключване, когато камерата не се ползва – това може да ви спести батерия, защото едва ли сами ще се сетите да изключите камерата.

Сега правилният избор на камера за вашата кола е по-лесен, нали?

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

19 − ten =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.