Няколко съвета при изучаването на немски език

Гласувайте (1-5)

Това са няколко съвета за забавно изучаване на немския език:

  1. Занимавайте се със странознание

Най-интересната част от изучаването на немски език е странознанието. То допринася за това, процесът да бъде забавен и да се добие приключенски опит. Докато учите немски можете да изпитате много удоволствие и да добиете богата култура, осъзнавайки, че тази култура е имал силно влияние върху голяма част от света. Много от детските приказки, с които сме израснали, са с немски произход. Класическата музика на композитори като Моцарт, Вагнер и Бах е германска. Разбира се, няма нужда да се споменава германската автомобилна индустрия или немските храни, вина и бира. Сега, в ерата на интернет, изучаване на немски език е нещо повече от седенето в една класна стая. Интернет курсовете правят изучаването на немски език бързо, лесно и забавно. След като вече сте положили основите на немския, за препоръчване е да прекарате няколко седмици или месеца в страната и да започнете да се наслаждавате на всички богатства и красоти, които вървят с немския език.

  1. Стремете се да проговорите, дори и да е на диалект

Стриктно Hochdeutsch (книжовен немски) граматиката се очаква да се ползва в академичните и бизнес средите. В повечето случаи обаче перфектен немски не е нужен и ще установите, че германците всъщност се радват, че сте отделили време да изучавате техния език! В действителност, много германци от райони със силно използване на диалект не познават граматиката на книжовния немски език, така че много често няма да сте единствените, говорещи развален немски. Говоренето при всички положения обаче е заниманието, което най-бързо натрупва думи и изрази.

  1. Глаголът на края на изречението

Ако искате да се съсредоточите върху едно основно немско правило, изберете това за крайния словоред, тъй като то е често най-трудно за усвояване. Изучавайте го дълго и упорито, докато не го разбере от горе до долу! В почти всички видове изречения, всички глаголи, различни от главния глагол отиват на самия край на изречението. Както един курсист сподели – дори и без да внимавам особено много, ако слагам глагола на края, в 80 % от случаите ще направя правилно изречение.

  1. Учете определителните членове като неразделна част от думата

Граматичната категория „род” в немския език е най-трудната за научаване. За щастие, обаче, тя е и най-малко важният аспект на граматиката на немския език. Повечето езици не разполагат с толкова много маркери за род и число като немския, и поради това следенето на рода за всяко съществително по време на ученето е достатъчно, за да си заемето място в главата за дълго време. След това обаче, знаейки рода на съществителните, овладяването на падежите е сравнително лесна работа. Така, че учете съществителните с определителните им членове още в началната фаза.

Още полезни съвети или курсове по немски в Бургас и Варна можете да намерите в център Давитоз.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

sixteen − 14 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.