Обученото куче – добър охранител за дома ви

Гласувайте (1-5)

Съществуват няколко различни метода за охрана, които можете да използвате ставайки въпрос за вашият дом, кой обаче ще е най-удачният за вас е въпрос на гледна точка. Да опазите дома си от взлом е може би най-важното нещо за вас и любимите ви хора, така че е добре да се действа внимателно когато избирате охрана. Обикновенно ние подхождаме по стандартен начин като слагаме Сигнално Охранителна Техника (СОТ) или наемаме оторизирани служители, които да пазят апартаментите, къщите или вилите ни.

Има обаче и един друг добър вариант за охрана, който е практикуван от хиляди години навсякъде по света. Става въпрос за използването на обучено куче пазач, което да подсигури спокойствието ви срещу взломаджийте. Любителите на животни и хората, които разбират от кучета знаят колко добра охрана могат да бъдат те не само за недвижими имоти а и за нас в ежедневието. Именно поради тази причина днес ние решихме да ви разкажем повече за това какво може да очаквате когато изберете куче, което да охранява вашата недвижима собственост.

Искаме да започнем с това, че обученото куче за охрана съчетава перфектни сетива, които лесно ще доловят присъствието на всеки недоброжелател в дома. Комбинацията от слух, обоняние и шесто чувство правят от едно куче един изключително класен пазител вашата крепост там където растат децата ви и там където всяка вечер се прибирате за да потънете в сладката прегръдка на любимите хора.

Естествено кучетата биват много и различни породи едни стават по-скоро за декорация и забавление (малки, пухкави и сладки) а други са точно онзи тип охрана, за която пишем днес. Те са едри, имат внушителен външен вид, с който респектират евентуалните нарушители навлезли във ваша територия.

Воя на кучето, блестящите големи зъби и неговата непримиримост към непознатото лице искащо да проникне във вашият дом с цел краба ще го накарат да изпита силен уплах и инстинкт за самосъхранение, който най-често се изявява като бягство от мястото, което е решил да ограби. Когато избирате куче, което да служи за охрана на дома е хубаво да се съсредоточите върху порода, която едновременно респектира чрез визията си и подлежи на дресировка.

Наемете добри специалисти, които да се погрижат за това избраното от вас куче да бъде тренирано и готово да изпълнява нужните ви функции по охрана на дома. Вашият ангажимент към кучето е да му осигурите грижи и любов знаейки, че освен пазач то е и ваш верен приятел.

 

4 thoughts on “Обученото куче – добър охранител за дома ви

  1. Svejo: От 18г. имам точно такава охрана. Абсолютно спокойствие плюс стабилна имунна система, спокоен, уравновесен характер и вяра в собствените сили – това дават кучетата на стопаните си. 🙂 (thumb up) (thumb up) (thumb up)

  2. Svejo: Православната църква отбелязва църковния празник Лазаровден, който винаги се пада в предпоследната събота преди Великден.Да се живи и здрави именяците!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

sixteen − 10 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.