Опушен грим

Гласувайте (1-5)

Лесен и много неангажиращ грим. В този си вид той е подходящ за срещи или вечерни излизания. Ако замените обичайното черно с кафяво или пък използвате малко по-светлите  цветове, той би бил идеален дори и за през деня и в офиса.

1.Преди да започнете да правите  всеки един грим е хубаво да нанесете  база за сенки. Тя спомага на сенките да залепнат и да се задържат по-добре на  клепача и да не се размазват или събират в гънките на кожата. Някои бази могат да направят и цветовете да изглеждат значително по-наситени и плътни.
2.След това нанасяте основният цвят върху цялата част от клепача, но това се прави без да стигате съвсем до вътрешния ъгъл на окото.
3.Около вътрешния ъгъл на окото слагате  много  светли сенки. Те допълнително отварят и озаряват погледа ви. Също така  са и много добър трик, ако очите ви са много приближени – по този начин чисто оптически ще ги раздалечите успешно  едно от друго. Тъмният цвят по  вътрешните ъгли пък действат с обратен ефект ,като правя по-раздалечените очи да изглеждат по-събрани.
4.При  основата на веждите полагате от същите по-светли сенки. Ако се налага да използвате една и съща четка за всичко, то е  по-добре да размените местата на стъпките 2 и 3 със стъпка 1, за да може да  започнете първо с най-светлия цвят сенки и чак след това да преминете и  към по-тъмният .
5.Вземете сенките  с 2-3 тона по-тъмен цвят и  внимателно ги нанесете във външният ъгъл на окото си  и в сгъвката на клепача ,като го направите под формата на обърнато V. Не трябва да навлизате твърде навътре. Нека по-тъмните сенки да останат само и единствено  във външната 1/3 от вдлъбнатината на клепача  ви . Движете четката внимателно напред и назад по контура, за да  може стане по-равномерен и добре прелят.
6.От същия цвят сенки трябва да положите  и плътно под долните си  мигли, но без да стигате до вътрешния ъгъл на окото си. Нека там да остане достатъчно от светлия цвят, който нанесохте по-рано.
7.С чиста и  пухкава четка прелейте хубаво и внимателно  всички цветове. Като движите четката напред – назад като съвсем нежно  и леко я докосвате до клепача си. Ако натискате прекалено  силно, вместо плавно да  ги  прелеете цветовете, просто ще ги смесите неуспешно  и ще се изгуби целият ефект от използването на различни  нюанси сенки. Същото ще  се получи и ако вашата четката  е прекалено твърда.
8. Нанесете много мек молив по външната половина на окото, над горните  ви мигли. Може да изберете черен, но ако искате по-мек и не  до толкова  драматичен ефект, можете да използвате и кафяв.
9.С по-твърда четка разнесете хубаво молива, за да омекотите линията му и да се получи ,така нареченият опушен ефект. Можете и  преди това да топнете леко върха на четката в малко от сенките с цвета на използвания от вас молив. Така опушването му ще става по-лесно и по този начин го запечатвате.
10.Ако искате да постигнете  още по-драматична визия, можете да нанесете  и  молив / очна линия във водната линия на окото.
11.Завършете грима със спирала за мигли.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 − 4 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.