Органичен (естествен) трафик

Гласувайте (1-5)

Кое е най-важното в един интернет бизнес? Трафикът! Откъде ще дойдат парите в интернет? От трафика! От посетителите на вашия уеб сайт, страница или блог!

Може да имате много хубави сайтове, но ако те не се посещават, все едно че ги нямате! Колкото по-голям е трафикът към тях, толкова по-големи са шансовете някой да купи вашия продукт или услуга. Може сайтът ви да е простичък, елементарен, но да има посетители.

Как да осигурим трафик към сайта си?

Източниците могат да бъдат много. Тук ще се спрем само на органичния трафик. Той е безплатен и идва от търсещите машини. Осигурява се чрез СЕО (оптимизиране за търсещите машини), обширна тема, която няма да разглеждаме тук. Само ще споменем някои етапи, през които трябва да преминете, за да генерирате органичния трафик.

– открийте интересни оферти. Източници: вестници, телевизия, категории в Amazon.com, E-Bay, Clickbank;

– направете търсене в Google Trends по ключови думи, за да видите какви са тенденциите за вбъдеще на избраните от вас ниши;

– потърсете сходни ключови думи с Google Wonder Wheel и вижте кои са най-търсените;

– откритите най-важни ключови думи използвайте за категории на сайта си, следващото ниво – за заглавия на статиите си, третото ниво използвайте като синоними;

– напишете съдържанието (текста) на страниците сами, или платете да ви го съчинят;

– конфигурирайте добре сайта си (като включите необходимите plugins);

– направете си надеждна форма за контакти (обратна връзка с евентуалните ви клиенти);

– проверете сайта за наличие на прекъснати връзки – купете си домейн (за предпочитане .com), който да съвпада с най-важната ви ключова дума (думи);

– дайте на някой да направи СЕО на сайта ви и евентуално да го регистрира в различни директории;

– можете да използвате пинг-оптимайзъри (да уведомяват търсачките за новото съдържание) и да направите карта на сайта си (тя улеснява индексирането от машините).

Колкото повече сайтове направите, толкова по-големи са шансовете за вашия интернет бизнес!

На тези, които нямат възможност да плащат за хостинг на сайтовете си, ще препоръчаме да потърсят фирми, които предлагат безплатен хостинг. Това да е само като дебют при начинаещите, за придобиване на опит, защото истински бизнес така не може да се прави.

Промо Пойнт ООД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 × 2 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.