Още информация за симптомите, които могат да се появят поради херния

Гласувайте (1-5)

Хернията е състояние, при което се получава разкъсване на мускулите на коремната стена. В резултат на това се образува отвор, през който могат да преминат част от органите в коремната кухина като черва, мазнини  и др. Това причинява появата на издатина и подуване под кожата на коремната стена. Според мястото на поражението, съществуват много видове херния. Заболяването може да причини болка, но тежестта и характера варират от пациент на пациент. Болката се появява директно върху мястото на хернията, защото там се получават нарушения на тъканите и болката се развива като резултат от дразнене или увреждане на някои нерви. Ако не се вземат навременни мерки за лечение на това състояние, болките могат да се усещат в целия корем и вероятността да се стигне до перитонит е много голяма.

Обикновено локализираната болка е в резултат от разтягане или разкъсване на тъканта на коремната стена. Когато издутината става по-голяма, болката се увеличава и когато съдържанието на херния се върне обратно в коремната кухина, издутината намалява и болката отшумява.

Генерализираната болка се появява, когато хернията е затворена. В тази ситуация снабдяването с кръв на червата може да се влоши. Поради тази причина части от тъканта умират.

При притискане на червата в рамките на хернията, може да се наруши нормалното преминаване на храната. В резултат на това се появяват симптоми като гадене и повръщане. Ако червата са само частично блокирани, признаците за това състояние са гадене и лош апетит. Също така е възможна появата на запек.

Други симптоми като пикочни проблеми, чести инфекции, камъни в пикочния мехур и др. се появяват, ако пикочния мехур е вплетен в рамките на хернията.

Хернията е заболяване, което може да доведе до сериозни усложнения, ако не бъдат взети навременни мерки за лечение. Ето защо е необходимо да се консултирате с лекар, още при появата на първите съмнения за появата на тази болест.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

19 − 14 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.