Още за опасностите, които крие появата на сърдечни аритмии

Гласувайте (1-5)

Сърдечните аритмии са група от сърдечни заболявания, при които се получава нарушение в нормалния ритъм на сърцето. Най-често тези нарушения се изразяват в предсърдно мъждене. Степента на сърдечните аритмии може да варира от много ниска, когато това се случва на човек със здраво сърце и много голяма, когато това може да доведе до сериозни заболявания или инсулт. В някои случаи този проблем може да доведе до смърт.

Сърдечните аритмии могат да се появят с неравномерен сърдечен ритъм. При здрави хора нормалния сърдечен ритъм варира между 50 и 100 удара в минута. Когато има забавяне в ударите на сърцето, състоянието се нарича брадиаритмия. Когато ударите на сърцето надвишават нормалната честота, състоянието се нарича тахиаритмия.

Причини за появата на сърдечни аритмии

Сърцето има четири камери, които да изпомпват кръвта. Процентът на тези изпомпвания се регулира от синоатриален възел. Работата му се контролира от нервни импулси от мозъка и хормоните, съдържащи се в кръвта. Появата на някои аномалии в някои от тези фактори, може да бъде причина за сърдечни аритмии.

Преходни аритмии могат да бъдат причинени поради характерни реакции или алергии, които хората имат за определени храни и напитки.

Симптоми при поява на сърдечни аритмии

Симптомите са начина по-който организма комуникира с нас самите. Ето затова те могат да бъдат полезни в някои отношения. Симптомите които съобщават за появата на сърдечни аритмии са виене на свят, замаяност, треперене, дискомфорт в гърдите, болезнени удари на сърцето и др.

Лечение на сърдечни аритмии

Видът на лечението на пациент страдащ от сърдечни аритмии, зависи от вида на проблема, възрастта и физическото му състояние. Когато случаят не е много сериозен, аритмията се контролира от имунната система, но в по-тежки случаи се прилага лечение под формата на лекарства, автоматични имплантируеми дефибрилатори. В кардиоверсия, електрически ток се прилага към сърцето през гръдната стена. Това е лечение, което е предвидено за пулсираща камерна или надкамерна  тахикардия. Дефибрилация се използва в случай на камерна тахикардия или къмерно мъждене.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 × five =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.