Отговори на важните въпроси за инверторите

Гласувайте (1-5)

В тази статия сме събрали отговорите на въпроси за инверторите, които възникват най-често при избора и при употребата им.

Колко дълго може да работи един инвертор?

Продължителността на работата (т.е. времето, през което инверторът ще захранва свързаната към него електроника) зависи от количеството енергия, налична в батерия и от натоварването, което поддържа. Като цяло, когато увеличите натоварването (например, включите повече устройства), времето за работа ще намалее. Въпреки това, можете да прикачите повече батерии, за да увеличите времето, през кеото инверторът ще финкционира. Няма ограничение за броя на батериите, които могат да бъдат свързани.

Каква е разликата между инвертор и инвертор/зарядно?

Инверторът просто преобразува DC захранването в променлив ток и след това то преминава по протежение на свързаното оборудване. Инверторът/зарядно прави същото нещо, с изключение на това, че е свързан към източник на променлив ток непрекъснато, за да зарежда свързаните батерии, когато AC захранването е налично. В случай на прекъсване на захранването, инверторът автоматично ще превключи на захранване от батерията, за да се осигури захранване към свързаното оборудване.

Колко бързо инверторът реагира при прекъсване на захранването?

По време на прекъсването инверторът ще прехвърли захранването към батерията за около 16,6 милисекунди.

Може ли да се използва разклонител с инвертора?

Да. Въпреки това се препоръчва да държите инвертора възможно най-близо до батериите, товарът може да бъде свързан с удължител и да се намира на разстояние до 200 фута, без загуба на сигнал.

С какво един инвертор се различава от един UPS?

UPS-ът обикновено включва зарядното устройство и батерията в една самостоятелна единица. Система UPS също може да има връзка с оборудването, което се захранва от нея, показвайки на оборудването, че то работи в режим на готовност, което е предупреждение за изключване или комуникация с човека, отговорен за конкретното устройство или уред. Инверторите обикновено не разполагат с тази възможност.

Какви уреди могат да работят с инвертор?

Повечето малки уреди могат да бъдат използвани с инвертор, като например кафе-машина, микровълнова печка от по-малките и т.н. За да видите дали уредът е безопасен за използване с инвертор, проверете в упътването на уреда.

Каква е разликата между стартовото и продължителното натоварване?

Много уреди и електроника изискват много повече мощност при стартиране, отколкото изразходват по време на продължителна употреба. Тъй като инвертори трябва да могат да се справят с тези изисквания „върхови напрежения“, изискването за мощността при стартиране трябва да се вземе предвид при определяне на размера на инвертора.

Защо да изберете инвертор с чиста синусоидна вълна?

Синусоидните вълни мощност позволяват оборудването да бъде по-хладно, когато работи, да функционира по-дълго и да работи без неизправности и да не намалява производителността му, като всичко това се причинява от некачествена енергия. Синусоидното взахранване осигурява също максимална съвместимост с чувствителна електроника като компютри, мрежови устройства и аудио / видео техника. Много устройства изискват синусоидно захранване, включително инструменти с променлива скорост и компютри с активни PFC захранвания.

Ако сте избрали да закупите инвертор за камион от Викиват, можете директно да поръчате от онлайн магазина им.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eight + 17 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.