Отвертки

Гласувайте (1-5)

Избор на отвертки според предназначението им

Най- често използваните отвертки са късата и правата, с които задължитлено трябва да се снабдите в случай, че липсват в личния Ви инструментариум.

Първото и основно нещо, на което би трябвало да се обърне внимание е качеството на самия ръчен инструмент. Качеството е важно условие за извършване на продължителна работа с инструмента. Много хора правят една съща грешка – закупуват например електрическа отвертка от нисък клас и след кратът период на ползване стават свидетели на постепенното й деформиране, което води до неефективност при работа. Електрическите отвертки от висок клас гарантират точно обратното – продължителна и ефективна работа за нула време.

Впрочем аз предпочитам да работя със стандартни ръчни инструменти, стандартни отвертки.

Стандартната отвертка все още се предпочита от масата хора, но това си остава сравнително бавен метод, с който можете да завивате и отвивате разни болтове и винтове. Същата работа би могла да се свърши за много по-кратко време, което всъщност представлява едно от предимствата на електрическите модели.

По отношение на скоростта на въртене на електрическите модели, трябва да се отбележи, че по-високи обороти означават по-бързо въртене на отвертката. Стойността, която показва всъщност броя на тези обороти се отбелязва с RPM.

Скоростта на въртене на електрическите отвертки, както и работното им напрежение е нещо, на което трябва да се спрете преди да изберете модела, който да прибавите към останалите инструменти в инструментариума си. Когато избирате отвертка е хубаво тя да бъде със стабилен захват, който да ви улеснява при работа. Избирайте също така не толкова тежки батерии, но пък такива, имащи голям капацитет. Добър избор биха били литиево – йонните батерии, но тяхната цена не е толкова ниска. Изберете модел, който има светодиодна лампичка, което ще ви улесни значително при продължителна работа в по-затъмнени участъци.

Повечето електрически отвертки, които са професионални модели, се предлагат с гаранция, която е в повечето случаи 2 или 3 години. При закупуването на определен модел електрическа отвертка е важно да обръщате внимание на това дали самия инструмент има гаранция или не, тъй като при проблем няма да се налага да плащате излишно на някой оторизиран сервиз за премахване на проблема.

Като една допълнителна екстра се смята също функцията “reverse“, както и плавното регулиране на скоростта, което става посредством натискане на пусковия бутон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 × one =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.