Плочки за малки бани

баня
Гласувайте (1-5)

Плочки за малки бани

Фаянсовите плочки,  които избираме за пода в банята, обопщават  цялостното впечатление за обзавеждането на банята. Плочките биха могли да направят банята по-голяма или по-малка,отколкото е ,естествено чисто визуално. Точно затова можем да направим и най-малката баня да изглежда просторна и голяма само и единствено с подходящ избор на плочките.

Основното което трябва да имаме предвид  при избора нa плочки  е устойчивостта им на влага. Търговската мрежа предлага огромен  избор и разнообразие при плочките ,така че остава само да решим. Керамичните,стъклените и мозаичните плочки са само част продукти които се предлагат на  пазара. Какво ще изберем  е въпрос на личен вкус и парични средства,които сме предвидили да отделим за това.

Тъмните цветове на плочките ще направят банята да изглежда дори още по-молка отколкото всъщност е,затова те не са добър вариант ,ако търсим обратният ефект. Трябва да се има предвид ,че дори декорацията  на малките бани е добре да е направена от по- светли плочки, но не задължително бели. Светлите пастелни цветове и бежовото например са иделани за подобен тип малки помещения,хубаво е да се знае и ,че дори естсетвената светлина се отразява в по-светлите тонове и създава усещане за пространство. Ако все пак решим да използваме бели плочки имаме възможност да разнообразим дизайна с цветни фуги или фризове отново в по-светлата пастелна гама.. Бихме могли да разположим цветни плочки от един цвят или от различни цветове. Декорациите с цветни мотиви биха могле да разнообразят и най-скучно и еднообразно изглеждащата баня.

Друг вариант който е подходящ за всички видове бани,в това число и малките такива са мозаичните плочки,те имат невероятни визуални свойства ,заради преливащите се различни цветове. Правилно съчетани с обзавеждане за баня и неговите цветове дават един прекрасен завършек на всяка баня,било то малка или голяма.

Много добра идея за малката баня е също да се акцентира с цветни плочки при душа и още едно място в банята,което придава вид на разделение на помещението ,а и го прави да изглежда по-голямо.

Възможностите да превърнете банята в това за което сте мечтали е в ръцете на всеки един,това зависи от лините вкусове и виждания , както и обаче от финансовите възможности които може да задели едно домакинство за тази дейност

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

three + twelve =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.